Naminiai daniški sviestiniai sausainiai

Naminiai daniški sviestiniai sausainiai

Šie naminiai sviestiniai sausainiai yra puikus šventinis pasirinkimas! Skirtingai nei parduotuvėse parduodamos versijos, jie viduje išlieka minkšti, o jų skonis – nepakartojamas dėl sviesto, vanilės ir migdolų derinio. Formuokite sausainius naudojant konditerinį maišelį su dideliu antgaliu, o norėdami suteikti šventiškumo, pamerkite į šokoladą ir pabarstykite pabarstukais.

Kuo šie sviestiniai sausainiai ypatingi?

  • Tai nėra įprasti sviestiniai sausainiai
  • Išraiškingas skonis dėl migdolų ir vanilės
  • Neįtikėtinai sviestiniai ir minkšti, primenantys sniego rutuliukų sausainius
  • Traškūs kraštuose
  • Formuojami konditeriniu maišeliu
  • Greitai paruošiami – tešlą reikia šaldyti tik 30 minučių
  • Ypač šventiški su šokoladu, vyšniomis ar pabarstukais

Šis receptas pritaikytas remiantis spritz sausainių ir cukrinių sausainių receptais, todėl galite tikėtis puikaus rezultato!

Ingredientai

Šis receptas gaminamas viename dubenyje. Kadangi nėra kildinimo medžiagų, tekstūra panaši į trapios tešlos sausainius. Tešla primena spritz sausainius, tačiau papildomai įdedama šlakelis pieno, kad būtų lengviau formuoti.

  • 230 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • ½ arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto (jei nenorite migdolų skonio, galite jo nenaudoti)
  • 250 g universalių miltų
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos
  • 1-2 valg. šaukštai pieno

Kaip gaminti sviestinius sausainius

1. Paruoškite tešlą

Elektriniu plakikliu išplakite sviestą ir cukrų, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ir migdolų ekstraktus ir išmaišykite. Tiesiai į tą patį dubenį suberkite miltus, druską ir išmaišykite, kol susiformuos tešla. Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite 1-2 valgomuosius šaukštus pieno.

2. Formuokite sausainius

Paruoštą tešlą įdėkite į konditerinį maišelį su dideliu antgaliu. Jei ji per kieta ir sunkiai spaudžiama, galite įdėti dar šlakelį pieno. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu, išspauskite sausainius norima forma.

3. Šaldykite prieš kepant

Kad sausainiai išlaikytų savo formą, rekomenduojama juos šaldyti kepimo skardoje bent 20-30 minučių.

4. Kepkite

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepkite sausainius apie 12-15 minučių, kol kraštai taps lengvai auksiniai. Išėmę iš orkaitės, palikite atvėsti ant grotelių.

Kaip išsirinkti tinkamą konditerinį antgalį?

Tešla yra gana tiršta, todėl reikės didelio antgalio (apie 1,3 cm pločio). Kuo mažesnis antgalis, tuo sunkiau bus spausti tešlą. Geriausiai tinka:

  • Atviras žvaigždės formos antgalis
  • Ateco 849 (uždaros žvaigždės formos, bet pakankamai didelis)
  • Wilton 8B
  • Ateco 826 arba Ateco 827

Jei naudojate mažesnį antgalį, gali prireikti papildomo pieno, tačiau nepamirškite, kad kuo daugiau skysčio pridedate, tuo ilgiau reikės šaldyti sausainius prieš kepant.

Trijų skirtingų sausainių variantai

Iš vienos tešlos galite pagaminti tris skirtingas sausainių rūšis:

  1. Iškeptus sausainius pamerkite į lydytą šokoladą ir apibarstykite pabarstukais.
  2. Prieš kepdami į sausainio vidurį įspauskite maraskinę vyšnią.
  3. Prieš kepant pabarstykite rupiu cukrumi ar spalvotais pabarstukais.

Jei mėgstate šokoladą, galite išbandyti ir šokoladinius sviestinius sausainius. Taip pat verta išmėginti šokolado ir mėtų šachmatinius sausainius, sūkurinius sausainius ar trijų spalvų sviestinius sausainius.