Vos per 18 minučių galite pasigaminti gardų ir maistingą naminį pomidorų padažą naudodami greitpuodį. Žemiau pateikiame visus reikiamus ingredientus ir gaminimo eigą.
Lengva paruošti
⏱ Paruošimo laikas: apie 18 minučių🍽 Porcijos: 4 asmenims🔪 Indas: greitpuodis🌍 Kilmė: Ispanija
Ingredientai
- Smulkinti prinokę pomidorai – 2 kg
- Supjaustytas baltasis svogūnas – 400 g
- Kubeliais pjaustyta morka – 250 g
- Daržovių sultinys – 250 ml
- Česnako skiltelės – 2 vnt.
- Švelnus alyvuogių aliejus – 100 ml
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Chorizo paprikos tyrė – 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite greitpuodį ant vidutinės kaitros ir supilkite alyvuogių aliejų.
- Suberkite svogūną, česnaką ir morką. Kepkite maišydami, kol svogūnas taps permatomas.
- Įdėkite pomidorus ir tęskite kepimą dar 5-6 minutes.
- Supilkite daržovių sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir chorizo paprikos tyre.
- Uždarykite greitpuodį, pasirinkite žemiausią slėgio lygį, kurį leidžia jūsų modelis, ir padidinkite kaitrą iki maksimalios.
- Kai greitpuodis pasieks darbinį slėgį, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir virkite tiek laiko, kiek rekomenduoja jūsų greitpuodžio modelis.
- Praėjus nustatytam laikui, išleiskite slėgį natūraliu būdu, kaip nurodyta jūsų greitpuodžio instrukcijoje.
- Gautą padažą pertrinkite per sietelį ar bulvių grūstuvę, kad gautumėte vientisą tekstūrą.