Įvairūs blynai daugiausia yra vaikų maistas. Turbūt juos galima kepti begalės kartų ir jie niekaip nenusibos. Norint nustebinti mažuosius, vietoj įprastų blynų, kurie kepami keptuvėse, galima iškepti kur kas gražiau atrodančius čirvinius blynus. Tad apie juos plačiau ir papasakosime šiame straipsnyje.

Receptas visai paprastas

Čirviniai blynai gaminami visai paprastai. Jiems reikia beveik tokių pačių ingredientų, kaip ir kepant įprastus blynus keptuvėje. Tik kadangi jie iš abiejų pusių turi būti prispausti keptuvėje, tad kad jų nei viena pusė nepriliptų prie jos, tokiems blynams reikia daugiau riebalų. Tad tešlai pagaminti reikia kiaušinių, miltų, pieno, lydyto sviesto, cukraus, druskos. Masė neturėtų būti per daug skysta, kad kepant jie galėtų pakankamai gerai susiformuoti. Geriausia, kad ji gautųsi maždaug grietinės tirštumo konsistencijos. Jeigu matote, kad prie kurios nors pusės čirviniai blynai limpa, galite vos vos patepti keptuvę aliejumi. Kadangi čirviniams blynams iškepti naudojama nedaug aliejaus, tai jie yra žymiai sveikesni, nei kad įprasti blynai.

Su kuo galima valgyti čirvinius blynus?

Valgyti tokius blynus galima su labai daug variantų pagardų. Turbūt pats įprasčiausias yra uogienė. Ji gali būti renkama pagal kiekvieno skonį. Jeigu mėgstate rūgštesnę, kad būtų sukurtas balansas, į blynus reikėtų įdėti daugiau cukraus. Juos labai skanu valgyti su šviežiomis trintomis braškėmis su cukrumi. Taip galite puikiai pavalgyti pusryčius ir iš šviežių uogų gauti vitaminų. O jeigu esate tikri smaližiai, tuomet galima naudoti nutelą arba klevų sirupą. Kadangi čirviniai blynai iškepa vienodomis formelėmis, tai iš jų galima padaryti nedidelius tortus, kiekvieną sluoksnį pertepant jums patinkančiu pagardu. Arba iš atskirų širdelių galima daryti mini sumuštinius. Tai bus tarsi žaidimas vaikams, jie galės darytis tokius, kokie jiems patinka, o svarbiausia žaidimo forma jie bus sotūs.

Kaip reikėtų išsirinkti tinkamą keptuvę kepti čirvinius blynus?

Čirvinių blynų keptuvių yra pačių įvairiausių, tad pasirinkimas gali būti ganėtinai sunkus. Turbūt vienas svarbiausių kriterijų, į ką reikėtų atkreipti dėmesį yra kad tešla nepriliptų prie pagrindo. Jeigu ji nuolatos lips, tuomet tinkamai jų iškepti tikrai negalėsite. Tad prieš perkant visada reikėtų paskaityti kitų žmonių atsiliepimus, įvertinti medžiagas iš ko jos padarytos. Nereikėtų rinktis patį pigiausią variantą, nes tikėtina, kad medžiagos nėra pačios geriausios kokybės, todėl tokios keptuvės labai ilgai panaudoti tikrai negalėsite.

Autorius juodagalvis