Ingredientai
- 1 kiaušinis
- 225 g savaime kylančių miltų
- 1 valgomasis šaukštas auksinio cukraus (nebūtina)
- 250 ml pieno
- 50 g sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
- ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina)
- 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų arba augalinio aliejaus
- Klevų sirupas ir cukraus pudra patiekiant (nebūtina)
Paruošimo eiga
1. Paruoškite tešlą
Dideliame dubenyje įmuškite kiaušinį. Norint purių vaflių, šiuo etapu naudokite tik trynį. Suberkite miltus ir dosnią žiupsnelį druskos. Įdėkite cukraus, jei nusprendėte naudoti. Palaipsniui pilkite pieną ir plakite, kol gausite vientisą masę. Tada įmaišykite tirpintą sviestą. Jei naudojate vanilę, įplakite ją paskutiniu žingsniu.
Norint dar purių vaflių, atskirai suplakite kiaušinio baltymą iki minkštų putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą.
Taip pat galite naudoti plaktuvą ar smulkintuvą ir tiesiog visus ingredientus suplakti kartu iki vientisos masės.
Tešlą galima pasigaminti iš anksto – iki 1-2 valandų prieš kepimą ir laikyti šaldytuve.
2. Įkaitinkite vaflinę
Įkaitinkite vaflių keptuvę pagal gamintojo nurodymus. Prieš pilant tešlą, šiek tiek patepkite aliejumi.
3. Supilkite tešlą
Į vaflinę įpilkite tiek tešlos, kad ji apsemtų paviršių, bet neperpildytų.
4. Kepkite
Kepkite pagal gamintojo nurodymus – dažniausiai tai trunka apie 5-6 minutes, kol vafliai tampa auksinės spalvos ir traškūs.
5. Patiekite
Vaflius patiekite iš karto arba laikykite šiltai žemoje orkaitės temperatūroje, kol iškepsite visus. Patiekdami galite apšlakstyti klevų sirupu ar pabarstyti cukraus pudra, jei mėgstate saldžiau.
