Vištienos kario receptas su kokosų pienu ir prieskoniais

Vištienos kario receptas su kokosų pienu ir prieskoniais

Vištienos karis yra kvapnus ir sodraus skonio patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas sujungia tradicinį Indijos virtuvės skonį su lengvai pasiekiamais ingredientais. Jo paruošimas yra paprastas, o skonis – išskirtinis, todėl tinka tiek pradedantiems, tiek patyrusiems kulinarams.

Ingredientai

  • 500 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos gabaliukais
  • 2 valg. šaukštai aliejaus (rekomenduojama alyvuogių arba kokosų)
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, smulkiai susmulkintos
  • 1 valg. šaukštas imbiero, smulkiai tarkuoto
  • 1 valg. šaukštas kario miltelių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis kurkumos
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 400 g skardinės kokosų pieno
  • 1 valg. šaukštas pomidorų pastos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 raudonas paprikas, pjaustytas juostelėmis
  • Pusė citrinos sulčių
  • Šviežių kalendrų lapelių, puošimui
  • 1 raudonas čili pipiras, jei norite aštrumo (neprivaloma)
  • Virti basmati ryžiai, patiekimui

Gaminimo eiga

1. Paruoškite ingredientus

Pradėkite nuo vištienos krūtinėlės pjaustymo nedideliais gabaliukais. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir imbiero šaknį.

2. Kepinkite svogūnus ir česnaką

Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ar puode. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite juos 5–7 minutes ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs. Įmaišykite česnaką ir imbierą, kepkite dar apie 1 minutę.

3. Įmaišykite prieskonius

Į svogūnų ir česnakų mišinį įsijokite kario miltelius, druską, kurkumą ir maltą kuminą. Nuolat maišykite, kol prieskoniai taps kvapnūs, apie 1-2 minutes.

4. Pridėkite vištieną

Į keptuvę su prieskonių mišiniu dėkite vištieną. Kepkite ją 7–10 minučių, kol vištiena taps auksinės spalvos visur.

5. Supilkite kokosų pieną ir pomidorų pastą

Supilkite į keptuvę kokosų pieną ir įmaišykite pomidorų pastą. Įdėkite cukrų, supjaustytą papriką ir, jei norite, smulkintą čili pipirą. Leiskite viskam troškintis apie 15–20 minučių ant mažos ugnies.

6. Užbaikite patiekalą

Prieš baigdami gaminti, įspauskite citrinos sulčių ir užberkite šviežias kalendras. Gerai išmaišykite ir ragaukite, jei reikia, galite papildomai sūdyti.

Patarimai ir variacijos

  • Jei norite mažiau riebalų, naudokite mažesnės kaloringumo kokosų pieną.
  • Galima pridėti ir kitų daržovių, tokių kaip žirniai ar špinatai, kurie suteiks papildomo skonio ir tekstūros.
  • Kai kuriems skoniams patinka papildomas citrinos ar žaliosios citrinos sulčių kiekis.

Kaip patiekti

Vištienos karis puikiai tinka su virtais basmati ryžiais arba indiška duona naan. Patiekiant galite pridėti dar daugiau šviežių kalendrų arba šviežių mėtų lapelių. Šis patiekalas puikiai derės su lengvais, šviežiais salotomis iš agurkų ir pomidorų. Jei mėgstate aštrumą, galite prieš patiekiant įdėti dar šviežio čili. Vištienos karį galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, o tai padaro jį dar patogesniu planuojant savaitės valgiaraštį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *