Vyšnių kompoto receptas žiemos gardumui namuose

Vyšnių kompoto receptas žiemos gardumui namuose

Vyšnių kompotas yra vienas iš tų klasikinės žiemos gėrimų, kurie ne tik sušildo šaltomis dienomis, bet ir primena vasaros džiaugsmus. Pagaminus ir išlaikius vyšnių kompotą žiemai, galite bet kada mėgautis švelniai rūgščiu kompotu, pilnu natūralaus gardumo. Tai ypatingas būdas pasigaminti ką nors skanaus ir sveiko iš sezono gėrybių, taip užtikrindamas, kad jūsų namuose visada bus skanių ir natūralių gėrimų atsargų.

Ingredientai

  • 2 kg šviežių vyšnių
  • 1,5 kg cukraus
  • 2,5 l vandens
  • 1 citrina (neprivaloma, skonio paįvairinimui)
  • 3-4 gvazdikėliai (neprivaloma, aromatui)
  • 1 cinamono lazdelė (neprivaloma, papildomai skoniui)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo vyšnių paruošimo. Išplaukite vyšnias švariai po tekančiu vandeniu ir labai atsargiai pašalinkite kauliukus. Tam galite naudoti specialias kauliukų išėmimo žnyples arba maistinį šiaudelį.
  2. Imkite vidutinio dydžio puodą ir įpilkite į jį vandenį. Įdėkite cukrų ir maišykite, kol jis visiškai ištirps.
  3. Pasirinktinai, jei norite suteikti kompotui papildomo skonio, į cukraus tirpalą įdėkite citrinos sulčių, gvazdikėlių ir cinamono lazdelę. Palikite virti ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių arba kol kvapai prasiskverbs.
  4. Į paruoštą cukraus sirupą dėkite vyšnias ir virkite dar 5-10 minučių. Svarbu nepervirti, kad vyšnios išlaikytų savo formą ir skonį.
  5. Kol vyšnios verda, pasiruoškite sterilą stiklainius ir dangčius. Galite juos plauti karštu vandeniu arba sterilizuoti garuose.
  6. Pasiruošus kompotui, supilkite jį į paruoštus stiklainius, palikdami maždaug 1 cm nuo viršaus laisvos vietos. Uždenkite dangteliais ir gerai užsukite.
  7. Stiklainius rekomenduojama pastatyti aukštyn kojomis ir palikti atvėsti kambario temperatūroje. Po keleto valandų, ar kai visiškai atvės, galite juos perkelti į rūsį ar kitą vėsią vietą.
  8. Vyšnių kompotas bus pasiruošęs naudoti po mėnesio. Kuo ilgiau laikysite, tuo intensyvesnis ir skanesnis jis taps.

Naudingi patarimai

Sterilizacija yra svarbus procesas, nes tai apsaugo nuo bakterijų dauginimosi ir padidina produkto galiojimo laiką. Jei stiklainiai užsandarinti netinkamai, kompotas gali būti ne tik neskanus, bet ir pavojingas sveikatai. Jei liūdnai gyvena jūsų fantazija dėl paprasto kompoto skonio, apsvarstykite, kad kaip ir citrina, įvairios žolelės gali suteikti jūsų gaminiui unikalų skonį.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Jei norite pridėti į savo vyšnių kompotą kitų skonių, galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais, pavyzdžiui, abrikosais ar svarainiais. Tai padės atrasti naujus skonius ir patenkinti įvairius žiemos dienų troškimus. Vasarą kompotą galima atšaldyti ir patiekti kaip gaivų gėrimą, o žiemą – karštą. Jei norite kompotą panaudoti kitaip, išbandykite kaip deserto pagrindą, suradus puodelinį ledų gaminimo įrankį ar paprastą šaldytuvą, šaldančioje dalyje, kur šis kompotas gali tapti gaiviu sorbetu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *