Žiedinių kopūstų salotų su kumpiu receptas

Žiedinių kopūstų salotų su kumpiu receptas

Žiedinių kopūstų salotos su kumpiu yra puikus užkandis arba garnyras, kuris dera prie daugelio pagrindinių patiekalų. Šios salotos ypatingos tuo, kad yra lengvos, bet sotesnės dėl rimtesnių sudedamųjų dalių – kumpio ir sūrio. Labai svarbu, kad žiediniai kopūstai būtų kruopščiai pasiruošti, nes jie suteikia salotoms ypatingą tekstūrą. Šis patiekalas gali būti puikus sprendimas, kai norisi kažko gaivaus ir kartu maitinamo. Žemiau pateikiamas receptas padės jums lengvai suplakti šias skanias salotas.

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
  • 200 g rūkyto kumpio
  • 150 g kietojo sūrio (pvz., Džiugo ar Parmigiano)
  • 1 raudona paprika
  • 50 g raudonųjų svogūnų
  • 100 ml natūralaus jogurto
  • 3 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Švieži krapai dekoravimui (nebūtina)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo žiedinių kopūstų paruošimo. Atsargiai nulaužykite žiedus ir nuskalaukite šaltu vandeniu. Supjaustykite juos mažais gabalėliais.
  2. Įkaitinkite puodą su vandeniu ir užvirkite. Sudėkite žiedinius kopūstus ir virkite apie 3-4 minutes, kol jie taps šiek tiek minkšti, bet dar išlaikys traškumą.
  3. Kol žiediniai kopūstai verda, supjaustykite kumpį ir sūrį mažais kubeliais. Nuplaukite ir susmulkinkite papriką bei svogūną.
  4. Perkelkite išvirtus žiedinius kopūstus į šaltą vandenį, kad sustabdytumėte virimą. Tuomet gerai nukoškite.
  5. Didelėje salotinėje sumaišykite žiedinius kopūstus su kumpiu, sūriu, paprika ir svogūnu.
  6. Atskirame dubenyje sumaišykite natūralų jogurtą, majonezą, citrinos sultis, druską ir pipirus, kad gautumėte padažą.
  7. Supilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  8. Patiekite iš karto arba palikite šaldytuve keletą valandų, kad skoniai įsigertų. Prieš patiekiant, galite papuošti šviežiais krapais.

Naudingi patarimai

Jei norite, kad salotos būtų dar sveikesnės, vietoj majonezo galite naudoti daugiau natūralaus jogurto. Be to, pašalindami druską, galite pasitelkti daugiau natūralių prieskoninių žolelių, pvz., baziliką arba petražoles, kad suteiktumėte papildomo skonio. Jei nemėgstate rūkyto kumpio, jį galima pakeisti virta vištienos krūtinėle arba rūkyta lašiša.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Šios salotos yra labai universalios, todėl galite eksperimentuoti su jo sudėtimi pagal savo skonį arba turimus ingredientus. Jei norite vakarienei sotėsnio patiekalo, galite į salotas pridėti virtų bulvių arba makaronų. Salotas taip pat galite pabarstyti saulėgrąžų sėklomis ar riešutais – tai suteiks įdomesnę tekstūrą ir puošnumą. Jei rengiate vakarėlį, šios salotos gali būti puikiai patiekiamos stiklinėse taurėse – tai suteiks elegantišką ir patrauklų vaizdą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *