Autentiško tiramisu receptas su mascarpone kremu

Autentiško tiramisu receptas su mascarpone kremu

Tiramisu – vienas labiausiai mylimų itališkų desertų, puikiai tinkančių tiek ypatingoms progoms, tiek paprastai pavaišinti draugus ar šeimą. Šis receptas siūlo autentišką skonį ir kreminį tekstūrą, kuri užkariaus kiekvieno saldaus maisto mėgėjo širdį. Tiramisu pasižymi švelniu, tačiau turtingu kavos ir kakavos skoniu, kuris puikiai papildo mascarpone kremo lengvumą. Dėl savo paprastumo ir nepakartojamo skonio šis desertas tampa nepakeičiamu pasirinkimu!

Ingredientai

  • 400 g ladyfingers (savoiardi sausainių)
  • 500 g mascarpone sūrio
  • 4 kiaušiniai (atskirkite trynius nuo baltymų)
  • 100 g smulkiai cukraus
  • 300 ml stiprios kavos (atvėsintos)
  • 50 ml kavos likerio (pvz., Kahlúa; pasirinktinai)
  • Kakavos milteliai (apibarstymui)
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Paruoškite kavą

Paruoškite stiprią kavą ir leiskite jai visiškai atvėsti. Tai svarbu, nes karšta kava gali sukelti sausainių ištirpimą, o ne jų mirkymą.

2. Paruoškite mascarpone kremą

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Įmaišykite mascarpone sūrį ir plakite, kol masė bus vienalytė ir kreminga.

3. Paskutiniai kremo paruošimo žingsniai

Atidžiai nuplaukite ir nusausinkite plaktuvą, tuomet išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol susidarys standžios putos. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į mascarpone kremą, kad išlaikytumėte jo purumą.

4. Mirkymas ir sluoksniavimas

Į atvėsintą kavą įpilkite kavos likerio, jei jį naudojate. Greitai panardinkite ladyfingers sausainius į kavą (neperlaikykite, kad jie nesubyrėtų) ir dėkite juos į desertui skirtą formą. Ant sausainių sluoksnio lygiai užtepkite pusę mascarpone kremo.

5. Pakartokite sluoksniavimą

Pakartokite mirkymo ir sluoksniavimo procesą su likusiais sausainiais ir kremu. Paskutinis sluoksnis turėtų būti mascarpone kremas.

6. Atšaldykite

Tiramisu uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms ar net per naktį. Tai leis skoniams įsiskverbti ir desertui sukietėti.

7. Patiekimas

Prieš patiekdami, tiramisu gausiai apibarstykite kakavos milteliais. Tai suteiks gražią spalvą ir papildomą skonio sluoksnį.

Patarimai ir variacijos

Jei norite šiek tiek paeksperimentuoti, į mascarpone kremą galite įdėti truputį vanilės ekstrakto ar tarkuotų apelsinų žievelių. Tai suteiks desertui gaivumo. Taip pat, jei norite mažiau alkoholio versijos, galite visiškai praleisti kavos likerį – tiramisu skonis vis tiek bus švelnus ir gardus.

Kaip patiekti / su kuo dera

Geriausiai tiramisu patiekti gerai atšaldytą, kad išryškėtų jo tekstūros ir skoniai. Tai puikus desertas kavos ar arbatos puodeliui. Be to, galima jį derinti su vaisių salotomis ar uogomis, kad šiek tiek sušvelnintumėte kremo sodrumą. Nepamirškite – šis desertas puikiai tinka net įmantriausioms vakarienėms ar šventėms, suteikiantis kūrybiškumo erdvę desertų mėgėjams.