Kamado kepsninėje rūkyta žuvis su citrininiu marinatu receptas

Kamado kepsninėje rūkyta žuvis su citrininiu marinatu receptas

Žuvies rūkymas kamado kepsninėje yra išties įspūdingas metodas, suteikiantis jūsų patiekalams subtilų skonį bei aromatą, o procesas yra gana lengvas ir paprastas. Šiame straipsnyje mes nagrinėsime, kaip pasiekti idealų žuvies skonį naudojant kamado kepsninę, pateiksime ingredientų sąrašą, išsamiai paaiškinsime gaminimo eigą, taip pat pateiksime naudingus patarimus, variacijas ir patiekimo idėjas, kurie padės sukurti nepakartojamą kulinarinį malonumą.

Ingredientai

  • 1 kg šviežios žuvies (lašiša, upėtakis ar kita pasirinkta rūšis)
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai rupios druskos
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 citrina (supjaustyta griežinėliais)
  • 1 šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis džiovintų žolelių mišinio (tarp jų bazilikas ar čiobreliai)
  • Medžio dūmai (obuolinės, vyšninės ar kitos rūšies mediena)

Gaminimo eiga

  1. Paruošimas: Nuvalykite žuvį, pašalinkite odą, jei norite, ir paruoškite filė. Gerai nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Marinavimas: Sumaišykite druską, cukrų, česnako miltelius, pipirus ir džiovintas žoleles. Šiuo prieskonių mišiniu iš abiejų pusių gerai padenkite žuvį. Įdėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad įgautų skonį.
  3. Kamado paruošimas: Paruoškite kamado kepsninę taip, kad būtų galima atlikti netiesioginį kepimą. Tai reiškia, kad žuvis nebus dedama tiesiai ant anglių. Užtikrinkite, kad temperatūra būtų apie 100–120°C.
  4. Rūkymo medžiagos paruošimas: Pamirkykite medžio drožles vandenyje apie 30 minučių, tada apibarstykite jas ant karštų anglių, kad susidarytų dūmai.
  5. Rūkymas: Įdėkite žuvį ant kepsninės grotelių, užtikrindami, kad ji yra atokiau nuo tiesioginės šilumos. Uždenkite dangtį, kad dūmai cirkuliuotų aplink žuvį. Rūkykite apie 1,5 valandos arba kol žuvis bus iškepusi.
  6. Pabaigimas: Kai žuvis iškepusi, ją išimkite iš kepsnės ir leiskite atvėsti maždaug 10 minučių prieš patiekiant.

Naudingi patarimai

Norint užtikrinti tobulą galutinį rezultatą, visada naudokite šviežią žuvį. Nereikia skubėti marinavimo proceso, nes tai užtikrina drėgnumą ir skonio gilumą. Jei įmanoma, naudokite mėsos termometrą, kad pasiektumėte idealią vidaus temperatūrą (apie 60°C). Eksperimentuokite su skirtingomis medžio rūkymo medžiagomis – obuolinės ir vyšninės suteikia saldų dūmų aromatą, o ąžuolo ar hikorijos – stipresnį.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Rūkoma žuvis gali būti naudojama įvairiems patiekalams. Patiekite ją su šviežiomis daržovėmis ir bulvėmis arba įdėkite į skanią salotų lėkštę, derindami su prieskoniais arba padažais. Galite pasigaminti žuvies užtepo, sumaišydami ją su kremine sūre, citrinos sultimis ir krapais. Tiems, kas mėgsta aštrų skonį, pridėkite čili paprikų į marinatą arba dūmus rūkinimo metu. Nebijokite išbandyti skirtingų žuvies rūšių – kiekviena suteikia unikalų skonio profilį.