Voveraičių grietinėlės padažo receptas rudens pietums

Voveraičių grietinėlės padažo receptas rudens pietums

Voveraitės yra vienos labiausiai vertinamų ir mėgstamų miško grybų, turinčių unikalų skonį, kuris puikiai dera su grietinėlės padažu. Voveraitės grietinėlės padaže yra klasikinis patiekalas, kuris sujungia miško sužavėjimą su švelniu, turtingu skoniu. Šis patiekalas puikiai tinka rudens pietų stalui, pagyvina vakarienes ir suteikia jaukumo šaltą dieną. Be to, jis lengvai paruošiamas, todėl puikiai tinka tiek siauroms šeimos vakarienėms, tiek ypatingoms progoms.

Ingredientai

  • 500 g šviežių voveraičių grybo
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 1 didelė svogūnė
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštas šviežių čiobrelių lapelių
  • 100 ml balto sauso vyno (neprivaloma)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo voveraičių paruošimo: gerai jas nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte visas žemės daleles. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Įkaitinkite didelėje keptuvėje alyvuogių aliejų ir sviestą vidutiniame aukšta temperatūroje. Pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrus, tai užtruks apie 5 minutes.
  3. Sudėkite česnako skilteles, smulkiai sukapotas, ir kepkite dar 1 minutę, kol pajusite česnako aromatą.
  4. Pridėkite voveraitės prie svogūnų-česnakų mišinio ir kepkite dar 7–10 minučių, kol jos pradės auksintuoti ir išskirtis skysčio likučiai.
  5. Pasirinktinai, galite šį momentą pridėti baltojo vyno ir leisti jis šiek tiek nugaruoti, tai praturtins patiekalo skonį.
  6. Įpilkite grietinėlę, sumažinkite šilumą ir kaitinkite, kol mišinys sutirštės, tai trunka apie 5 minutes. Nepamirškite dažnai maišyti, kad išvengtumėte degimo.
  7. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir šviežiais čiobreliais. Paruoštas padažas turėtų būti švelnus ir kvepiantis.
  8. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite karštą.

Naudingi patarimai

Kai ruošiate voveraites, svarbu atsižvelgti į jų unikalią tekstūrą ir skonį. Stenkitės neperkepti grybus, nes jie gali tapti guminiai. Jei norite sodresnio skonio, pridėkite šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio. Jei naudosite sausą baltą vyną, tai suteiks patiekalui subtilios rūgštelės, todėl nereikės įsprausti citrinos sulčių.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Šis voveraičių grietinėlės padažas puikiai dera su įvairiais patiekalais. Jį galite patiekti su šviežia itališka pasta, tokia kaip tagliatelle ar pappardelle. Be to, tai puikus padažas ant šviežios duonos riekės ar kaip garnyras prie keptos vištienos. Jei norite vegetariško patiekalo, įmaišykite padažą į troškintus daržoves. Eksperimentuokite su prieskoniais ir žalumynais, tokiomis kaip petražolės ar bazilikas, kad suteiktumėte patiekalui naują skonį kiekvieną kartą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *