Gardus vištų kepenėlių receptas su vyno padažu

Gardus vištų kepenėlių receptas su vyno padažu

Vištų kepenėlės yra itin populiarus ingredientas tiek kulinarų, tiek namų virėjų pasaulyje. Jos yra minkštos, skanios ir tinka daugeliui patiekalų – nuo tradicinių padažų iki modernių užkandžių. Be to, vištų kepenėlės yra turtingos geležimi ir kitomis vertingomis maistinėmis medžiagomis, todėl jos dažnai įtraukiamos į sveiką mitybą. Šiame straipsnyje pateiksime paprastą, bet tikrai gardų vištų kepenėlių receptą, kuris nustebins jūsų skonio receptorius ir nustatys aukštą kartelę jūsų kulinariniams gebėjimams.

Ingredientai

  • 500 g vištų kepenėlių, nuplautų ir nusausintų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos
  • 100 ml baltvyno (nebūtina, bet rekomenduojama)
  • 100 ml vištienos sultinio
  • 1 šaukštas sviesto
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės papuošimui

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo vištų kepenėlių paruošimo. Nuplaukite jas šaltame vandenyje ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite.
  3. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos. Tai turėtų trukti apie 5 minutes.
  4. Pridėkite česnaką ir kepkite dar minutę, kol pajusite kvapą.
  5. Pakeiskite ugnį į aukštą ir įdėkite vištų kepenėles į keptuvę. Kepkite apie 5 minutes iš abiejų pusių arba kol jos taps rudos. Atminkite, kad kepenėlės turi likti šiek tiek rožinės viduje.
  6. Supilkite baltvinį į keptuvę ir leiskite alkoholiui išgaruoti, tai truks apie 2–3 minutes.
  7. Pridėkite vištienos sultinį ir leiskite viskam virti ant mažos ugnies dar 5 minutes. Tuo pačiu metu kepenėlės bus ne tik gardžios, bet ir sultingos.
  8. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, tuomet apipilkite sviestu, kad patiekalas būtų švelnus ir turtingo skonio.
  9. Nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekiant pabarstykite smulkintomis petražolėmis susikūrusį skanų patiekalą.

Naudingi patarimai

Norint pasiekti geriausių rezultatų, svarbu pasirinkti šviežias vištų kepenėles. Jei naudosit šaldytas, įsitikinkite, kad jos visiškai atitirpo prieš pradėdami gaminti. Be to, neperkeptas jas yra raktas į sultingą ir skanią tekstūrą – kepenėlės turėtų likti šiek tiek rožinės viduje. Taip pat svarbu nepersistengti su druska gaminimo pradžioje, nes vištienos sultinys gali būti pakankamai sūrus. Skonius geriau reguliuokite gaminimo pabaigoje. Naudojant kokybišką baltvinį ir šviežius žolelius, patiekalas bus ypatingai aromatingas.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Šis vištų kepenėlių receptas suteikia galimybę eksperimentuoti su įvairiomis skonių kombinacijomis. Galite įprasminti patiekalą pridėdami šiek tiek smulkintų grybų arba šviežių pomidorų gabalėlių, kurie padės išryškinti papildomas tekstūras. Taip pat galima naudoti tamsiai raudoną vyną vietoj baltvio, kad patiekalas įgautų gilų skonį. Patiekite kaip užkandį su šviežia prancūziška bagete arba kaip pagrindinį patiekalą su kremine bulvių koše ar ryžiais, kurie puikiai susiurbia padažo skonį. Dėl jų universalumo vištų kepenėlės puikiai tinka tiek kaip paprastas vakarienės patiekalas, tiek kaip puošnūs pietūs svečiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *