Gardus žuvies kotletų receptas su petražolėmis ir citrina

Gardus žuvies kotletų receptas su petražolėmis ir citrina

Žuvies kotletai – tai ne tik puikus būdas pasinaudoti šaldytuvas likučiais, bet ir skanus bei maistingas patiekalas, kurį gali lengvai paruošti net pradedantieji virtuvės asai. Jie dažnai gaminami iš maltos žuvies, duonos trupinių ir įvairiausių prieskonių bei daržovių. Šis universalus patiekalas gali būti pateikiamas kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas, derinamas su salotomis ar bulvių koše. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paruošti gardžius žuvies kotletus, kurie paliks jūsų svečius be žado.

Ingredientai

  • 500 g baltosios žuvies filė (pvz., menkių, stintų)
  • 1 vidutinio dydžio bulvė
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 50 g šviežios balta duonos trupinių
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių
  • 1 citrinos sulčių šaukštas
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus kepimui

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo bulvių virimo: nulupkite ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais, įdėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 15 minučių, kol jos taps minkštos. Nusausinkite ir atvėsinkite.
  2. Kol bulvės verda, supjaustykite žuvies filė mažais gabaliukais. Įtrinkite šiek tiek druskos, pipirų ir citrinos sultis, kad prieskoniai įsigertų.
  3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kol jis taps permatomas, apie 5 minutes.
  4. Smulkinkite petražoles ir įdėkite į didelį dubenį kartu su atvėsusiomis bulvėmis. Įpilkite 50 g baltos duonos trupinių, kiaušinį ir sumaišykite su žuvies gabaliukais bei apkeptu svogūnu.
  5. Rankomis arba šakute suminkykite mišinį, kol gausite tolygiai maišytą masę. Jei masė per šlapia, įberkite dar šiek tiek duonos trupinių.
  6. Suformuokite mažus kotletus, apie 5 cm skersmens.
  7. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų. Kepkite kotletus po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą.
  8. Perkelkite juos į popierinį rankšluostį, kad sugertų perteklinį aliejų. Patiekte su pasirinktais garnyrais, pavyzdžiui, žaliomis salotomis ar bulvių koše.

Naudingi patarimai

Nors žuvies kotletų gaminimo procesas atrodo paprastas, visada pravartu žinoti keletą naudingų patarimų. Pavyzdžiui, jei norite lengvesnių, mažiau kaloringų kotletų, galite sumažinti duonos trupinių kiekį arba vietoj jų naudoti avižų dribsnius. Į maišymą įtraukite porą šaukštų natūralaus jogurto, kad kotletai būtų sultingesni. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridedant šiek tiek smulkintų česnakų arba bazilikų.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Kai išmoksite pagrindinį žuvies kotletų receptą, pasimėgaukite kūrybiškumu ir paruoškite kai kurias skanias variacijas. Pvz., galite įdėti šiek tiek smulkintų špinatų ar tada kiekyje paruoštų daržovių, tokias kaip brokoliai ar paprika, kad pridėtumėte daugiau spalvų ir skonio. Vietoj tradicinių žuvies filė naudokite lašišą arba upėtakią, kad suteiktumėte kotletams unikalų skonį. Be to, eksperimentuokite su įvairiomis padažų parinktimis, tokiomis kaip citrinų grietinėlė ar aštresnis aioli.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *