Itališkas kepintų pomidorų ir baziliko risoto receptas

Itališkas kepintų pomidorų ir baziliko risoto receptas

Šiandien pristatome receptą, kuris taps puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam šeimos vakarienei, tiek švenčių stalui. Italų įkvėptas kepintų pomidorų ir baziliko risoto patiekalas yra kupinas skonio, kreminės tekstūros ir malonių aromatų. Ne tik skanus, bet ir maistingas risotas suteiks malonumo jūsų skonio receptoriams ir taps neatskiriama jūsų receptų knygelės dalimi.

Ingredientai

  • 1 puodelis arborio ryžių
  • 4 puodeliai vištienos ar daržovių sultinio
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 maža svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1/2 puodelio sausio balto vyno
  • 1 puodelis šviežių pomidorų, perpjautų pusiau
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 puodelis šviežio baziliko lapelių, rupiai supjaustytų
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • Citronų sultys (pagal skonį)

Gaminimo eiga

1 žingsnis: pasiruoškite ingredientus

Pradėkite nuo svogūno ir česnako smulkinimo. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o česnaką tiesiog susmulkinkite. Pomidorus perpjaukite pusiau arba ketvirčiu, jei jie didesni. Baziliką atsargiai nuplaukite ir nusausinkite, tada rupiai supjaustykite lapelius.

2 žingsnis: pakepinkite svogūną ir česnaką

Į didelę keptuvę ar puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepinkite, kol taps skaidrus, apie 5 minutes. Tada pridėkite česnaką ir maišydami kepkite dar 1 minutę, kol pasirodys kvapai.

3 žingsnis: įdėkite ryžius

Į keptuvę suberkite arborio ryžius. Nuolat maišydami, pakepinkite juos apie 1-2 minutes, kol jie taps truputį permatomi kraštuose. Ryžių kepinimas užtikrina, kad maistingieji komponentai laikysis viduje, o konsistencija bus maloniai kreminė.

4 žingsnis: įpilkite vyno

Į keptuvę įpilkite balto vyno ir maišykite, kai skystis pradės garuoti ir įsisavintis į ryžius. Tai suteiks subtilų rūgštumo skonį ir pagyvins visą patiekalą.

5 žingsnis: po truputį pilkite sultinį

Pradėkite pilti po vieną puodelį šilto sultinio į ryžius, nuolat maišydami ir leidžiant visiškai susigerti prieš pilant kitą puodelį. Šis procesas gali užtrukti apie 18-20 minučių, tačiau skonių harmonija verta pastangų. Ryžiai turėtų tapti kreminiai, bet vistiek truputį standūs viduje.

6 žingsnis: pridėkite pomidorus ir baziliką

Į pabaigą įmaišykite pomidorus, leiskite jiems šiek tiek suminkštėti ir išleisti sultis į risotą. Pridėkite didžiąją dalį supjaustytų baziliko lapelių, palikite keletą gražiems papuošimams ant viršaus.

7 žingsnis: užbaikite su parmezano sūriu

Galiausiai, įmaišykite tarkuotą parmezaną. Tai suteiks papildomos kreminės konsistencijos ir sodraus skonio. Pagardinkite druska, pipirais ir nors truputeliu citrinos sulčių, jei norite dar daugiau šviežumo.

Patarimai ir variacijos

  • Norint papildomo skonio, į patiekalą galite pridėti skrudinto prosciutto arba kepto vištienos filė gabalėlių.
  • Jei pageidaujate aštresnio skonio, galite pridėti šiek tiek šviežiai susmulkintų čili pipirų.
  • Vegetarišką versiją galite sutirštinti pakeisdami vištienos sultinį daržovių sultiniu.

Kaip patiekti

Šį risotą geriausia patiekti nedelsiant, šiltą, kaip pagrindinį patiekalą. Galite dekoruoti papildomais baziliko lapeliais ir šiek tiek tarkuoto parmezano. Puikiai dera su šviežiai rūgščiu žaliuoju salotų mišiniu arba skrebučiais su alyvuogių aliejumi. Padėsime puikų baltą arba rožinį vyną, kuris puikiai papildys risoto skonį.