Klasikinės cezario salotos su vištiena receptas

Klasikinės cezario salotos su vištiena receptas

Šiltų orų sezonas dažnai asocijuojasi su lengvais ir gaiviais patiekalais, o vienas iš tokių yra klasikine tapusi Cezario salotos su vištiena. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kuris patiks tiek jums, tiek svečiams. Su šiuo receptu išmoksite paruošti šį patiekalą itin skaniai ir patraukliai.

Ingredientai

  • 2 vištienos krūtinėlės filė
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 50 g parmezano sūrio, tarkuoto
  • 1 didelės šviežios romėninės salotos galva
  • 100 g traškučių duonytės ar krutonų
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
  • Cezario salotų padažas (apie 100 ml)

Receptas

Paruošimas

Pradėkite nuo vištienos krūtinėlės paruošimo. Vištieną nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių, šiek tiek patrinkite prieskonius į mėsą, kad skonis geriau įsigertų.

Vištienos kepimas

Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies. Kai alyva įkais, įdėkite vištienos filė ir kepkite apie 6–7 minutes iš abiejų pusių, kol vištiena taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps. Norint išvengti sausumo, rekomenduojama vištienos temperatūrą viduje matuoti tinkamu termometru – turėtų būti apie 75°C.

Kai vištiena iškepa, perkeldami ją ant pjaustymo lentos ir leiskite atvėsti kelias minutes. Tada supjaustykite griežinėliais.

Salotų paruošimas

Kol vištiena kepa, paruoškite salotas. Romėninę salotą nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte visus nešvarumus. Nusausinkite ir supjaustykite į vidutinio dydžio gabalėlius.

Dideliame dubenyje sumaišykite romėninės salotos lapus ir traškučius krutonus. Įpilkite padažo ir gerai sumaišykite, kad visi komponentai būtų tolygiai padengti padažu.

Sūrio priedas ir prezentacija

Į salotas įdėkite tarkuoto parmezano ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Tada sudėkite vištienos griežinėlius ant salotų. Galiausiai, pabarstykite dar daugiau parmezano ant viršaus, jei norisi.

Patarimai ir variacijos

  • Jei norite sveikesnės alternatyvos, galite naudoti mažiau kaloringą padažo variantą arba pasiruošti jį patys, sumažindami majonezo ir aliejaus kiekį.
  • Nepamirškite, kad galite pridėti papildomų komponentų, kaip skrudintų lazdyno riešutų ar pusiau perpjauti vyšninių pomidorų. Tai suteiks papildomų tekstūrų ir skonio.
  • Ieškantiems daugiau skonio, siūlau pabandyti vištieną marinuoti jogurto ir prieskonių mišinyje. Tai prideda subtilaus rūgštingumo ir išlaiko mėsą sultingą.

Kaip patiekti ir su kuo dera

Cezario salotos su vištiena yra pakankamai sotus patiekalas, kuris gali būti patiektas vienas su lengvu gėrimu, pavyzdžiui, baltu vynu arba mineraliniu vandeniu. Norėdami sukurti šventiškesnį valgį, patiekite šias salotas su keptais bulvytėmis arba grynu itališku duonos kriaukleliu.

Šios salotos puikiai tinka ir kaip garnyras prie įvairių grilio patiekalų, pavyzdžiui, su grilyje keptomis krevetėmis ar lašiša. Jos taip pat gali būti puikus priedas prie draugų ar šeimos pietų vakarėlio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *