„Vištienos kepsnelių receptas su traškia džiūvėsėlių plutele“

„Vištienos kepsnelių receptas su traškia džiūvėsėlių plutele“

Vištienos kepsneliai yra vienas iš tų patiekalų, kurie puikiai tinka bet kokiai progai – nuo kasdieninio šeimos pietų stalo iki įspūdingesnio vaišių stalo. Jie ypač mėgstami dėl savo sultingumo, traškios plutos ir universalių patiekimo būdų. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori greitai pagaminti gardų ir maistingą patiekalą. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip pasigaminti tobulus vištienos kepsnelius namuose, kokius ingredientus pasirinkti ir kaip juos patiekti įdomiai bei stilingai.

Ingredientai

  • 500 g vištienos krūtinėlės (be kaulo ir odos)
  • 1 stiklinė miltų
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 stiklinė džiūvėsėlių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
  • Alyvuogių arba augalinio aliejaus kepti
  • Citronų sultys ir šviežios žolelės patiekimui

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia, paruoškite vištienos krūtinėles – supjaustykite jas vienodo dydžio dalimis, kad kepimo laikas būtų vienodas.
  2. Į didelį dubenį sumaišykite miltus, druską, pipirus, česnako ir paprikos miltelius. Pagal skonį galite įmaišyti kitų mėgstamų prieskonių.
  3. Kituose dubenėliuose paruoškite plaktus kiaušinius ir džiūvėsėlius. Jei norite stipresnio skonio, į džiūvėsėlius galite pridėti šiek tiek kieto sūrio drožlių.
  4. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus, kad jis padengtų keptuvės dugną. Aliejus turi būti pakankamai įkaitęs, kad mėsos griežinėliai galėtų greitai apskrusti ir išlaikyti sultingumą viduje.
  5. Kiekvieną vištienos griežinėlį pirmiausia pamirkote miltų mišinyje, tada plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Įsitikinkite, kad kiekvienas kepsnelis yra tolygiai padengtas.
  6. Vištienos kepsnelius kepkite keptuvėje po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Svarbu neperkepti, kad vištiena neišdžiūtų.
  7. Po to, kai visi kepsneliai iškepti, padėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų perteklinis aliejus.
  8. Galiausiai, patiekite kepsnelius šviežiomis citrinų sultimis bei pagardinkite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar baziliku.

Naudingi patarimai

Jei norite dar skaniau iškepti vištienos kepsnelius, marinuokite vištieną prieskoniuose ir šiek tiek kefyro arba pasukų kelias valandas prieš gaminant. Tai padės ne tik suteikti puikų skonį, bet ir padidinti mėsos sultingumą. Be to, stebėkite aliejaus temperatūrą – per karštas aliejus gali sudeginti džiūvėsėlius, o per šaltas nesuteiks reikalingo traškumo. Keptuvės turinys neturėtų būti per daug užpildytas, kad produktai galėtų laisvai judėti ir vienodai kepti.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Kartu su tradiciniais vištienos kepsneliais galite eksperimentuoti ir su kitais padengimo ingredientais, pavyzdžiui, naudoti panko džiūvėsėlius arba sumaišyti džiūvėsėlius su susmulkintais riešutais, tokiu būdu suteikdami patiekalui naujų skonių ir tekstūrų. Patiekite kepsnelius kartu su įvairių rūšių padažais: nuo klasikinio majonezo ar česnakinio jogurto iki egzotiškesnių čili ar mangų salsų. Jūs taip pat galite paruošti vištienos kepsnelius vaikams, pritaikydami švelnesnius prieskonius ir pridėję sūrio viduje. Patiekite juos su šviežiomis daržovėmis arba tiesiog su šviežių lapų salotomis subtiliai ir skaniai vakarienei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *