Vištienos krūtinėlės troškinys su daržovėmis yra nuostabus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Tai patiekalas, kuris ne tik puikiai atrodo ir yra sotus, bet ir pasižymi gardžiu bei subtiliu skoniu. Lengvai paruošiamas ir tinkamas įvairioms progoms, šis troškinys neabejotinai patiks visai jūsų šeimai ar draugams.
Ingredientai
- 4 vištienos krūtinėlės filė
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 didelė svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuotos
- 1 raudonoji paprika, pjaustyta juostelėmis
- 1 geltonoji paprika, pjaustyta juostelėmis
- 2 morkos, griežinėliais
- 200 g šampinjonų, ketvirčiais
- 400 g smulkintų pomidorų skardinė
- 200 ml vištienos sultinio
- 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
- 1 šaukštelis džiovintos raudonėlės
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- Šviežia petražolė, papuošimui
Gaminimo eiga
1 žingsnis: Paruoškite vištieną
Nuplaukite ir nusausinkite vištienos krūtinėles. Pabarstykite jas druska ir pipirais iš abiejų pusių.
2 žingsnis: Apkepkite vištieną
Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įkaitiname vištieną ir apkepame iki švelniai auksinės spalvos iš abiejų pusių, maždaug po 3–4 minutes kiekvienai pusei. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
3 žingsnis: Troškinkite daržoves
Į tą pačią keptuvę įpilkite šiek tiek daugiau alyvuogių aliejaus, jei reikia. Sudėkite svogūnus ir česnaką, ir kepkite, kol svogūnai taps permatomi. Pridėkite raudonąją ir geltonąją paprikas, morkas ir šampinjonus. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
4 žingsnis: Pridėkite pomidorus ir prieskonius
Supilkite smulkintus pomidorus ir vištienos sultinį į daržoves. Įmaišykite čiobrelius ir raudonėles. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
5 žingsnis: Troškinkite su vištiena
Į daržovių ir pomidorų mišinį įdėkite apkepusias vištienos krūtinėles. Sumažinkite ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite ant mažos ugnies apie 25–30 minučių arba kol vištiena bus pilnai iškepusi ir sultinga.
Patarimai ir variacijos
- Jei norite, kad patiekalas būtų aštresnis, pridėkite keletą čili pipirų ar aitriųjų pipirų miltelių.
- Norėdami pridėti daugiau skonio, galite įtraukti šiek tiek balto vyno, troškindami daržoves.
- Galite naudoti kitokias daržoves, tokias kaip cukinijos ar baklažanai, priklausomai nuo jūsų pageidavimų ar sezoninių daržovių galimybių.
Kaip patiekti
Šis vištienos troškinys su daržovėmis yra puikus pats savaime, tačiau jį taip pat galima patiekti su bulvių koše arba ryžiais. Skonio akcentus sustiprinsite pabarstydami šviežiomis petražolėmis prieš patiekdami. Nuostabus šaltinio druskos dulkymas taip pat gali prisidėti prie galutinio skonio išskirtinumo.
Šis troškinys puikiai dera su šviežia žalių salotų porcija ir geros kokybės duona, kuri padės sugerti likusį padažą lėkštėje. Nepamirškite paruošti daugiau, jei laukiate daugiau svečių – šis patiekalas neabejotinai bus populiarus jūsų vaišių stalo dalyvis.
