Vištos blauzdelių receptas orkaitėje su citrinos ir medaus skoniu

Vištos blauzdelių receptas orkaitėje su citrinos ir medaus skoniu

Vištos blauzdelės orkaitėje – tai klasikinis ir ypač mėgstamas patiekalas, kuris yra ne tik labai skanus, bet ir gana paprastai paruošiamas. Vištiena – tai universalus ir daugelio mėgstamas ingredientas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam vakarieniui, tiek ir šventiniam stalui. Orkaitėje keptos vištos blauzdelės išsiskiria savo sultinga mėsa, traškia odele ir įmantriu prieskonių skoniu. Šiame straipsnyje išsamiai apžvelgsime, kaip paruošti šį patiekalą namuose, pateiksime naudingus patarimus, galimas variacijas bei patiekimo idėjas. Tai receptas, kurį norėsite gaminti vėl ir vėl!

Ingredientai

  • 8 vištos blauzdelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai tarkuotos
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1/2 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis džiovintų rozmarinų
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  2. Didelėje dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, tarkuotą česnaką, citrinos sultis, sojų padažą, medų, druską, pipirus, rozmarinus ir paprikos miltelius.
  3. Įtrinkite vištos blauzdeles marinade, kad jos būtų gerai padengtos. Leiskite marinuotis 30 minučių kambario temperatūroje. Jeigu turite daugiau laiko, galite marinuoti šaldytuve iki 4 valandų – tai suteiks dar intensyvesnį skonį.
  4. Išdėliokite marinuotas blauzdeles vienu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  5. Kepkite orkaitėje 35-40 minučių, kartkartėmis vartydami, kad blauzdelės tolygiai iškeptų ir įgautų gražią auksinę spalvą. Patikrinkite, ar mėsa iškepusi – turėtų būti bevandė ir lengvai atsiskirti nuo kaulo.
  6. Patiekite karštas su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, keptomis bulvėmis ar šviežiomis salotomis.

Naudingi patarimai

Norint užtikrinti, kad vištos blauzdelės būtų itin sultingos, svarbu neperkepti jų orkaitėje. Jei turite mėsos termometrą, patariame juo pasinaudoti: vištiena būna iškepusi, kai vidinė temperatūra siekia 75°C. Jei patinka itin traški vištos odelė, prieš pašaudami į orkaitę kelis kartus peiliu įpjaukite odelėje. Taip pat visada galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais – gerai dera naudoti ciberžolę, imbierą ar net aštrias paprikas, jei mėgstate pikantiškus skonius.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Vištos blauzdelės orkaitėje gali turėti daugybę variacijų priklausomai nuo jūsų asmeninių skonio pomėgių. Vietoje rozmarino galite naudoti kitus žolelių mišinius, tokius kaip čiobrelis ar oregano. Norint kiek kitokių skonių, galite pridėti sezamo sėklų ar smulkintų žemės riešutų – tai suteiks traškumo. Taip pat įdomu pabandyti Azijos įkvėptą variantą, kur galite pridėti šiek tiek imbiero ir žaliosios citrinos sulčių.

Patiekimo idėjoms, be tradicinių keptų bulvių ar salotų, vištos blauzdelės puikiai dera su įvairiomis kruopomis, tokiomis kaip kuskusas ar bulgurai. Taip pat jos gali tapti puikiu pagrindiniu patiekalu iškylų metu, dedant jas ant šviežio duonos batono su šiek tiek žalumynų ir mėgstamu padažu. Leiskite savo kulinarinei vaizduotei pasireikšti bei pritaikykite šį receptą pagal savo skonį ir poreikius!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *