Voveraičių ir šoninės receptas rudens vakarienėms

Voveraičių ir šoninės receptas rudens vakarienėms

Voveraites su šonine yra ne tik skanus, bet ir nostalgiškas patiekalas, kuris leidžia mums prisiminti rudens kvapus ir skonius. Šis derinys – voveraitės, dar vadinamos „auksiniais grybais”, ir sodrių skonio šonine, suteikia unikalų skonio palikimą, kurio negalima atsisakyti. Puikiai tinka tiek vakarėliams, tiek šeimyniniams susitikimams, šis patiekalas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir gali tapti jūsų nauju mėgstamu rudens patiekalu. Sužinokite, kaip paruošti šį gardumyną, ir pasinerkite į gilų miško aromatą, kuris visada sugeba sužadinti mūsų jausmus ir pagerinti nuotaiką.

Ingredientai

  • 500 g šviežių voveraičių
  • 200 g rūkytos šoninės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 maža svogūnas
  • 100 ml grietinėlės (pasirinktinai)
  • Druska ir šviežiai maltas juodasis pipiras pagal skonį
  • Šviežios petražolės papuošimui
  • 1 citrina (sultims)

Gaminimo eiga

  1. Išvalykite voveraites: nuplaukite jas šaltu vandeniu ir atsargiai pašalinkite visas nešvarias vietas ar žemes. Leiskite joms nudžiūti ant popierinio rankšluosčio.
  2. Smulkiai supjaustykite šoninę ir apkepkite ją didžioje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol ji taps traški ir auksinės spalvos, maždaug 5–7 minutes.
  3. Tuo metu kuo smulkiau supjaustykite svogūną ir česnaką.
  4. Į keptuvę su šonine įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepkite juos, kol taps permatomi, apie 3–4 minutes.
  5. Pridėkite česnaką ir keptkite dar 1 minutę, kad atsiskleistų jo aromatas.
  6. Pridėkite voveraites ir išmaišykite su likusiais ingredientais. Kepkite apie 8–10 minučių, kol voveraitės taps minkštos ir išskirs dalį savo skysčio.
  7. Pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų.
  8. (Pasirinktinai) Supilkite grietinėlę ir leiskite patiekalui šiek tiek sutirštėti, maždaug 3 minutes.
  9. Įpilkite šlakelį citrinos sulčių, kad pabrėžti skonį.
  10. Patiekdami papuoškite šviežiomis petražolėmis ir patiekite karštą su norimu garnyru.

Naudingi patarimai

Voveraites reikia kruopščiai išvalyti, nes jos augdamos miškuose gali būti padengtos žeme ir kitomis nešvarumais. Jei neturite grietinėlės ar norite lengvesnio patiekalo, galite jos ir nenaudoti. Taip pat, stenkitės nepersūdyti patiekalo, nes šoninė jau turi pakankamai druskos, o jai traškant, išsiplauna natūralūs skoniai.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Šį patiekalą galite varijuoti pridedant kitų grybų, tokių kaip pievagrybiai ar portobelo grybai, kurie suteiks dar daugiau skonio derinių. Be to, voveraites su šonine puikiai tinka derinti su bulvių koše ar šviežiai kepta ciabatta duona. Jei norite išbandyti kažką naujo, patiekalas bus ne mažiau skanus ir be šoninės, pakeičiant ją tofu, kad galėtumėte mėgautis vegetarišku šios klasikos variantu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *