Ši vištienos ir kukurūzų sriuba – itin lengvas receptas, kurį galima greitai paruošti ant viryklės arba lėtai gaminti lėtapuodyje. Norėdamas sutaupyti laiko, naudojau parduotuvėje pirktą keptą vištieną ir suplėšiau krūtinėlės mėsą, tačiau galima išsivirti savo vištieną ir ją suplėšyti. Taip pat galima iš anksto išvirti bulves, kad pagreitintumėte gamybą.
Paruošimo laikas: 20 min
Gaminimo laikas: 40 min
Viso: 1 val.
Porcijos: 8
Ingredientai
- 120 g sviesto
- 1 maža svogūno galva, smulkiai supjaustyta
- 1 maža morka, smulkiai supjaustyta
- 1 saliero stiebas, supjaustytas
- 1 skiltelė česnako, susmulkinta
- 65 g kvietinių miltų
- 4 vidutinio dydžio bulvės, supjaustytos kubeliais
- 2 keptos vištienos krūtinėlės, suplėšytos
- 360 ml baltųjų kukurūzų grūdelių
- 360 ml geltonųjų kukurūzų grūdelių
- 950 ml vištienos sultinio (padalinto į dvi dalis)
- 600 ml grietinėlės ir pieno mišinio
- Žiupsnelis muskato
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga
Dideliame puode ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Sudėti svogūną, morką, salierą ir česnaką, kepinti maišant apie 2 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
Įberti miltus ir maišant pakepti apie 5 minutes, kol mišinys taps aukso spalvos ir paskleis lengvą skrudintos duonos kvapą. Labai svarbu stebėti, kad miltai nesudegtų. Nukelti nuo ugnies ir leisti truputį atvėsti.
Atskirame dideliame puode ant vidutinės kaitros sumaišyti bulves, vištieną, baltuosius ir geltonuosius kukurūzus bei 720 ml vištienos sultinio.
Likusį 240 ml vištienos sultinio supilti į atvėsusį daržovių ir miltų mišinį, gerai išmaišyti, kol neliks gumuliukų. Šį mišinį supilti į sriubos puodą ir maišant kaitinti iki virimo. Virti apie 5 minutes, kol sriuba sutirštės.
Supilti grietinėlės ir pieno mišinį, suberti muskato riešutą, druską bei pipirus. Užvirinti, tuomet sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
Patarimas
Jei gaminate lėtapuodyje, sekite aukščiau pateiktus žingsnius, o tuomet gaminkite vidutinėje temperatūroje 5 valandas.