Tradiciniai zrazai su švelniu mėsos įdaru receptas

Tradiciniai zrazai su švelniu mėsos įdaru receptas

Zrazai su faršu yra tradicinis patiekalas, populiarus Rytų Europos šalyse, dažnai siejamas su lenkiška ir lietuviška virtuve. Tai švelniai kepti mėsos kepsniai, įdaryti sultingu mėsos įdaru. Šis patiekalas ypatingai vilioja savo paprastumu, tačiau tuo pačiu yra ir pribloškiančio skonio. Jo puikus skonis ir malonus aromatas leis pajusti tikrą kulinarinį džiaugsmą. Šį straipsnį skiriame tam, kad jūs galėtumėte lengvai ir be rūpesčių paruošti šį gardų patiekalą savo virtuvėje.

Ingredientai

  • 800 g maltos jautienos arba kiaulienos
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 100 g baltos duonos be plutos
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1 kiaušinis
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštas smulkintų petražolių
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių
  • 100 g miltų, apvoliojimui
  • 150 ml sultinio ar vandens (jei norite)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo duonos: nuimkite plutą ir užpilkite pienu. Palikite kelioms minutėms, kol gerai sugers pieną.
  2. Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, švelniai išspaudžiant skysčio perteklių nuo duonos, ir sumaišykite viską.
  3. Į mišinį pridėkite kiaušinį, smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, petražoles, papriką, druską bei pipirus. Gerai viską išmaišykite.
  4. Rankomis formuokite nedidelius blynelius iš mėsos mišinio.
  5. Kiekvieną mėsos blynelį įdarykite skonio stiprinimo tikslais: pridėkite nedidelį šaukštelį faršo, tada suformuokite į zrazų formą, gerai apvyniodami mėsą aplink įdarą, kad jis neišbėgtų.
  6. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Zrazus apvoliokite miltuose, kad susiformuotų šviesiai auksinė plutelė.
  7. Kiekvieną pusę kepkite apie 5-7 minutes, kol zrazai gražiai apskrus.
  8. Pagal norą, galite įpilti šiek tiek sultinio ar vandens į keptuvę ir uždengti dangtį, troškinant dar apie 10 minučių, kad žlėgtainis gerai iškeptų viduje.

Naudingi patarimai

Jei norite, kad zrazai būtų ypač švelnūs, galite į mėsos mišinį pridėti truputį tarkuoto sūrio, kuris ne tik suteiks papildomo skonio, bet ir padės sustandinti įdarą. Kepdami neperkuoškite mėsos, kitaip ji gali tapti per daug kieta. Be to, prieš apvoliodami miltuose, galite panardinti zrazus į plaktą kiaušinį, kad gautumėte papildomos tekstūrinės įvairovės.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Zrazai su faršu yra įvairialypis patiekalas, kuris leidžia eksperimentuoti su ingredientais. Galite pakeisti tradicinį faršą vištiena ar kalakutiena. Norėdami suteikti egzotiškesnio skonio, įdarui galite naudoti grybų, sviesto ir česnako mišinį arba pridėti šiek tiek pjaustyto jalapeno.

Patiekalą papuoškite šviežiais žalumynais ir patiekite su skrudintomis bulvytėmis, bulvienės piurė arba ryžiais. Galite pagaminti kreminį grybų ar pomidorų padažą, kuris suteiks papildomos drėgmės ir skonio zrazams. Taip pat skanaus bus patiekiant su raugintais kopūstais ar marinuotomis daržovėmis, kurios suteiks rūgštumo ir atgaivins skonio receptorius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *