Vištos kepenėlių pašteto receptas su grietinėle ir čiobreliais

Vištos kepenėlių pašteto receptas su grietinėle ir čiobreliais

Vištos kepenėlių paštetas yra subtilus, gausus skonio ir kreminės konsistencijos patiekalas, puikiai tinkantis užkandžiauti ar patiekti įvairiomis progomis. Šis prancūziškos kilmės patiekalas dažnai laikomas prabanga ant užkandžių stalo, tačiau jis taip pat gali būti lengvai paruošiamas namuose. Naudodamiesi natūraliais ir paprastais ingredientais, galite sukurti delikatesinį patiekalą, kuris sužavės jūsų svečius ir patenkins jūsų skonio receptorius.

Ingredientai

  • 500 g šviežių vištos kepenėlių
  • 100 g sviesto (padalinti į 50 g porcijas)
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 100 ml grietinėlės
  • 50 ml balto vyno ar konjako
  • 3–4 šakelės šviežio čiobrelio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo kepenėlių paruošimo. Nuplaukite ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu. Išvalykite kepenėles nuo lašinių ar kitų nebūtinų dalių.
  2. Nusmulkinkite svogūną ir česnaką smulkiai. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite 50 g sviesto. Dėkite svogūną ir česnaką į keptuvę, kepkite, kol svogūnas taps permatomas, bet neapskrunda.
  3. Į keptuvę pridėkite vištos kepenėles ir galiausiai sudėkite čiobrelį. Kepkite kepenėles apie 5–7 minutes, kol jos taps minkštos, bet viduje dar šiek tiek rausvos.
  4. Padidinkite ugnį ir palaipsniui supilkite vyną ar konjaką. Leiskite alkoholį išgarėti porą minučių. Puodą nuimkite nuo ugnies ir pašalinkite čiobrelio šakeles.
  5. Perkelkite visą turinį į virtuvinį kombainą, pridėkite likusį sviestą ir grietinėlę. Maišykite, kol turėsite kreminę ir vientisą masę.
  6. Paskaninkite druska ir pipirais pagal savo pageidavimą, vėl gerai išmaišykite.
  7. Perkelkite pašteto masę į indą, lyginkite paviršių ir uždenkite maistine plėvele.
  8. Įdėkite į šaldytuvą per naktį, kad paštetas sustingtų ir skoniai susimaišytų.

Naudingi patarimai

Vištos kepenėlių paštetas galėtų būti gaminamas ar supuikuotas įvairiais būdais. Vienas svarbiausių dalykų yra tiekti jį pakankamai šaltai, kad konsistencija būtų sodri ir maloni. Rekomenduojama jį patiekti su šviežia duona arba crostiniais. Galite taip pat pridėti ant viršaus kelių šviežių čiobrelių šakelių arba susmulkintų riešutų druskos sūrumo ir tekstūros pabrėžimui.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Vištos kepenėlių paštetas yra dėkingas dėl savo universalaus pobūdžio. Tai reiškia, kad galite nesunkiai pritaikyti receptą pagal savo skonį ar turimus ingredientus. Pavyzdžiui, galite pridėti šiek tiek spanguolių džemo ant pašteto viršaus, kuris suteiks saldumo ir šiek tiek rūgštumo. Jei norite šiek tiek pakeisti skonį, į mišinį galite pridėti nedidelį kiekį aitriosios paprikos miltelių. Ieškantiems sveikesnių alternatyvų, galima naudoti žymiai mažiau sviesto arba jo visiškai atsisakyti, vietoj to padidindami grietinėlės kiekį. Galiausiai, prieš patiekiant galite paskleisti nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus viršuje, kad suteiktumėte blizgumo ir papildomo skonio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *