Voveruškų makaronų receptas su grietinėlės padažu

Voveruškų makaronų receptas su grietinėlės padažu

Voverutės, arba kaip jas dar dažnai vadina, voveruškos, yra vienos skaniausių ir lengviausiai atpažįstamų grybų mūsų miškuose. Jos pasižymi ryškiai oranžine spalva ir unikaliu, švelniu skoniu. Šie grybai puikiai dera su įvairiais patiekalais, tačiau šiandien mes dalinsimės paprastu, bet labai gardžiu voveruškų receptu. Šis patiekalas ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir taps puikia vakarinės šeimos vakarienės dalimi.

Ingredientai

  • 300 g šviežių voveruškų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinė svogūnė
  • 2 skiltelės česnako
  • 200 ml grietinėlės (apie 36% riebumo)
  • 50 g sviesto
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių
  • Parmezano sūris (tarkuotas, pagal skonį)
  • Makaronai (rekomenduojama naudoti tagliatelle arba fettuccine, 250 g)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo voveruškų – jas švelniai nuplaukite po šalto vandens srove, nuvalykite visas žemės liekanas bei likusius nešvarumus. Svarbu neperplauti grybų, kad jie nepradėtų išskirti vandens.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, tada į ją suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Kepkite juos tol, kol pradės švelniai auksu Lipti (apie 5-7 minutes).
  3. Svogūnui įsidrumus, pridėkite smulkintą česnaką ir toliau kepkite dar porą minučių, kol česnakai išskleis savo aromatą.
  4. Tuo metu, dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite šlakelį druskos ir išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Kol makaronai verdanti, tęskime su padažu.
  5. Kai česnako ir svogūnų derinys yra paruoštas, pridėkite voveruškas į keptuvę ir keletą minučių kepinkite, kol jos pradės minkštėti.
  6. Pridėkite sviestą į keptuvę ir leiskite jam ištirpti, o tada supilkite grietinėlę. Gerai išmaišykite ir palikite virti dar 5 minutes ant mažesnės ugnies, kol padažas sutirštės.
  7. Kai padažas pradeda tirštėti, prasidėkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis pagal skonį. Jeigu norite, galite pridėti tarkuoto parmezano sūrio ir sumaišykite, kol jis visiškai ištirps padaže.
  8. Galiausiai, kai makaronai yra išvirti ir padažas paruoštas, suberkite makaronus į voveruškų padažą ir gerai išmaišykite, kad jie visiškai pasidengtų gardžiu padažu.
  9. Patiekite patiekalą karštą, pabarstykite papildomai supjaustytomis petražolėmis ir tarkuotu parmezano sūriu pagal pageidavimą.

Naudingi patarimai

Žinoma, svarbu turėti kokybiškas voveruškas, kad patiekalas būtų ypatingas. Tad stenkitės rinktis šviežius, kietus ir sveikus grybus. Jei neturite šviežių voveruškų, taip pat galite naudoti džiovintas – prieš gaminant jas tiesiog reikia keletą valandų pamirkyti vandenyje. Gavus minkštus grybus, toliau ruoškite juos pagal receptą. Jei liko grietinėlės, nepamirškite apie jos galiojimo laiką – jos galima naudoti ir kitų padažų gamybai. Jei mėgstate aštriau, galite pridėti šiek tiek čili pipiro ar aštresnių prieskonių.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Šis voveruškų padažas yra itin universalus ir jį galima pritaikyti įvairiai. Pavyzdžiui, vietoje makaronų galite naudoti ryžius arba polentą – šie produktai taip pat puikiai dera su voveruškų padažu. Be to, galite pridėti daržovių, tokių kaip špinatai arba cukinijos, kad padidintumėte maistinę vertę bei suteiktumėte patiekalui papildomų spalvų. Jei norite patiekalą paversti ypatingu, pridėkite keptos vištienos gabaliukų ar rūkyto šoninės. Patiekite su šviežiai kepama duona ar salotomis, kad užbaigtumėte patiekalą. Šiltais žiemos vakarais, šis voveruškų padažas ne tik sušildys, bet ir pripildys jūsų namus gardžiais kvapais, o šeimos vakarienė taps tikru malonumu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *