Klasikinės itališkos lasagna receptas su jautiena

Klasikinės itališkos lasagna receptas su jautiena

Sveiki atvykę į mūsų kulinarijos nuotykį! Šiandienos patiekalas – klasikinė itališka „Lasagna“. Patenkite savo šeimą ir draugus šiuo puikiu, skonių turtingu sluoksniuoju patiekalu, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. „Lasagna“ yra ne tik soti, bet ir suteikia erdvės jūsų kūrybingumui, leidžiant eksperimentuoti su ingredientais.

Ingredientai

  • Lasagna makaronų lakštai – 12 vnt.
  • Jautienos faršas – 500 g
  • Svogūnas – 1 didelis, smulkiai pjaustytas
  • Česnakas – 3 skiltelės, smulkiai sukapotas
  • Konsensuotų pomidorų padažas – 800 ml
  • Pomidoriai – 400 g, smulkinti
  • Raudonojo vyno (nebūtina) – 100 ml
  • Džiovintas bazilikas – 1 a. š.
  • Džiovintas raudonėlis – 1 a. š.
  • Grietinė – 250 g
  • Mozzarella sūris – 200 g, tarkuotas
  • Parmezano sūris – 100 g, tarkuotas
  • Alyvuogių aliejus – 2 v. š.
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios žolelės (bazilikas, petražolės) – papuošimui

Gaminimo eiga

1. Lasagna makaronų paruošimas

Užvirkite didelį puodą sūdytame vandenyje. Įdėkite lasagna makaronų lakštus ir virkite, kol jie taps al dente, apie 8-10 minučių. Išimkite ir atvėsinkite juos po šaltu vandeniu, kad sustotų virimo procesas. Atidėkite į šoną.

2. Mėsos padažo gaminimas

Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite apie 5 minutes, kol jis taps permatomas. Pridėkite smulkintą česnaką ir toliau kepkite 1 minutę.

Pridėkite jautienos faršą ir kepkite, kol jis bus rudas, maždaug 8-10 minučių. Supilkite raudonąjį vyną ir leiskite jam nugaruoti. Įmaišykite konsensuotą pomidorų padažą, smulkintus pomidorus, džiovintą baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus. Virkite padažą ant mažos ugnies apie 30 minučių, kartais maišydami.

3. Lasagna surinkimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Vieną trečdalį mėsos padažo paskleiskite ant giliojo kepimo indo dugno. Ant viršaus padėkite sluoksnį lasagna makaronų lakštų. Ant makaronų dėkite pusę grietinės, tolygiai paskleisdami. Tada užberkite trečdalį tarkuoto mozzarella sūrio.

Kartokite sluoksnius – mėsos padažą, makaronų lakštus, grietinę ir sūrį, kol ingredientai pasibaigs, baigdami sluoksnį tričdaliu mozzarella sūrio ir užbersdami tarkuotu parmezanu.

4. Kepimas

Uždengkite kepimo indą folija ir kepkite orkaitėje apie 25 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite papildomai 15 minučių, kol sūris bus auksinės spalvos ir gražiai ištirps.

Prieš patiekiant, leiskite lasagna pailsėti apie 10 minučių, kad sluoksniai geriau laikytų formą pjaustant.

Patarimai ir variacijos

Lasagna yra labai pritaikomas patiekalas, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais. Jei norite vegetariško varianto, jautieną pakeiskite smulkintais daržovėmis, pavyzdžiui, cukinija, grybais ir špinatais.

Norėdami sveikesnės „Lasagna“, rinkitės pilno grūdo makaronų lakštus ir sumažinkite sūrio kiekį. Be to, galite pridėti daugiau daržovių, kad padidintumėte patiekalo maistingumą.

Kaip patiekti / su kuo dera

Lasagna puikiai dera su gaivia, šviežia žalių salotų dubenėliu ir lengvu balzaminiu užpilu. Taip pat galite patiekti ją su česnakinėmis duonelėmis, kurios puikiai sugeria gardųjį padažą.

Išlikusi lasagna gali būti laikoma šaldytuve iki 3 dienų. Prieš šildydami orkaitėje, įsitikinkite, kad patiekalas yra sandariai uždengtas, kad nesudžiūtų.

Tikimės, kad ši „Lasagna“ bus jūsų šeimos mėgstamiausias patiekalas ir kad ji taps dažna jūsų virtuvės svečiu. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *