Žuvies pyrago receptas su bulvių koše ir žaliais žirneliais

Žuvies pyrago receptas su bulvių koše ir žaliais žirneliais

Žuvies pyragas – tai tradicinis patiekalas, kuris daugelyje kultūrų yra laikomas komforto maistu. Šis pyragas paprastai gaminamas iš žuvies ir pastos sudedamojo, dažnai įtraukiant bulvių košę, kuri sukuria sodraus skonio bei tekstūros derinį. Tai yra patiekalas, kuris gali būti daugybe būdų pritaikytas pagal skonį ir poreikius. Žuvies pyragas yra mėgiamas visame pasaulyje dėl savo paprasto paruošimo ir galimybės panaudoti įvairias žuvies rūšis. Pateikiame išsamų receptą, kuris padės išmokti, kaip paprastai pagaminti šį gardų patiekalą.

Ingredientai

  • 500 g baltos žuvies filė (pvz., menkė ar jūros velnias), be kaulų ir odos
  • 700 g bulvių, nuluptų ir supjaustytų
  • 50 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • 100 g šviežių žirnelių
  • 1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 šaukštai miltų
  • 200 ml žuvies sultinio
  • 100 ml grietinėlės
  • ½ šaukštelio muskato riešuto
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės papuošimui

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Bulves sudėkite į didelį puodą su šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite apie 15–20 minučių arba kol jos taps minkštos. Nusausinkite ir sutrinkite su 25 g sviesto bei pienu, pridėkite muskato riešutą ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Nustatykite į šalį.
  3. Į puodą įdėkite likusį sviestą ir pakepinkite svogūną, kol jis taps permatomas.
  4. Pridėkite miltų ir maišykite apie vieną minutę. Po truputį supilkite žuvies sultinį ir grietinėlę, maišydami, kad neliktų gumulėlių. Virkite, kol padažas sutirštės.
  5. Paskirstykite žuvies filė gabaliukus į kepimą skardą ir užpilkite paruoštu padažu.
  6. Užberkite šviežius žirnelius ant žuvies ir svogūnų padažo.
  7. Viršuje paskleiskite bulvių košę, lygiai paskirstydami ją per visą kepimo skardos paviršių.
  8. Kepkite orkaitėje apie 30–40 minučių, kol pyrago viršus taps auksinis ir traškus.
  9. Pabarstykite šviežiomis petražolėmis prieš patiekiant.

Naudingi patarimai

Kepant žuvies pyragą, svarbu užtikrinti, kad bulvių košė būtų tinkamos konsistencijos – nei per daug skysta, nei per daug kietai, jog būtų lengva ją paskirstyti ant pyrago viršaus. Jei naudojate šviežias žuvies filė, įsitikinkite, kad visi kaulai yra pašalinti. Jei norite įvairesnio skonio, galite pridėti skirtingų prieskonių, tokių kaip karis ar čiobreliai. Be to, reikėtų pasirūpinti, kad padažas nebūtų per skystas, kitu atveju pyragas gali būti permirkęs, todėl geriau naudokite tiksliai nurodytą ingredientų kiekį.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Žuvies pyragas yra universalus ir interaktyvus patiekalas, kurį galite pritaikyti pagal savo individualų skonį. Pavyzdžiui, vietoj baltos žuvies galite naudoti lašišą ar kitu žuvies rūšis, kuri jums patinka. Vegetarams puikiai tiks pyragas su daržovių ir sūrio įdaru. Jei norite suteikti pikantiško skonio, galite pridėti kaparėlių arba citrinų sulties. Dėl tekstūros ir skonio kontrasto, pyragą galima patiekti su gaiviais salotų lapais arba virtais daržovėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *