Žele torto receptas su gaivinančiais vaisiais ir sausainiais

Žele torto receptas su gaivinančiais vaisiais ir sausainiais

Žele tortas su sausainiu pagrindu yra tobulas desertas tiems, kurie ieško lengvo ir gaivinančio gardėsio. Jis puikiai tinka šventėms arba kasdieniam vaišių momentui, kai norisi palepinti save ar svečius. Šis žele tortas gan paprastas pagaminti, bet atrodo įspūdingai ir gali tapti stalo puošmena. Skirtingi žele sluoksniai, skanus sausaininis pagrindas ir galimybė pridėti vaisių ar uogų suteikia šiam desertui papildomą charmą. Apžvelgsime, kaip lengvai ir greitai galite pasiruošti šį gardų desertą.

Ingredientai

  • 200 g sausainių (pvz., Digestive ar kitų panašių)
  • 100 g sviesto, tirpinto
  • Veiksnių grietinėlės sūrio arba jogurto – 200 ml
  • 350 ml karšto vandens
  • 2 pakuotės želatinos (100 g kiekviena)
  • Cukraus – 100 g
  • Įvairių vaisių ar uogų – apie 200 g (pvz., braškės, vyšnios, ananasai)
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo sausainių pagrindo. Smulkinkite sausainius iki trupinių konsistencijos naudodami rankiniu ar elektriniu būdu. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol masė tampa vientisa.
  2. Dėkite masę į kepimo formą (apie 20-22 cm skersmens), tolygiai paskirstykite ir gerai suspauskite, naudodami šaukštą ar stiklinės dugną. Palikite šaldytuve 30 minučių, kad sukietėtų.
  3. Karštame (ne verdančiame) vandenyje ištirpinkite želatiną, maišydami, kol ji visiškai ištirps.
  4. Į ištirpintą želatiną įmaišykite cukrų ir vanilinį cukrų. Leiskite mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros.
  5. Grietinėlės sūrią arba jogurtą atsargiai įmaišykite į želatininį mišinį. Supilkite mišinio dalį į sausainių pagrindą, kad susiformuotų pirmasis sluoksnis. Įdėkite keletą vaisių ar uogų, jei norite.
  6. Palikite šaldytuve apie 1 valandą, kad želės sluoksnis sustingtų.
  7. Kai pirmasis želės sluoksnis sustingsta, supilkite likusį želatiną mišinį, kad susidarytų antrasis sluoksnis. Įdėkite likusias uogas ar vaisius ant viršaus arba tarp sluoksnių.
  8. Palikite šaldytuve dar 2-3 valandas arba per naktį, kad tortas būtų pilnai paruoštas ir sustingęs.

Naudingi patarimai

Šiam žele tortui rekomenduojame naudoti šviežius vaisius ar uogas, nes tai suteikia papildomo skonio ir gaivos. Jei negalite rasti šviežių vaisių, galite naudoti konservuotus, bet gerai juos nuvarvinkite ir nusausinkite. Atminkite, kad kai kurios uogos, pavyzdžiui, ananasai, kiviai ar papaja, dėl savo fermentų gali susilpninti želatinos sustingimą, todėl jas rekomenduojama apvirti prieš naudojimą.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Žele tortą galite personalizuoti pagal savo skonį. Naudokite skirtingų skonių želatiną – braškių, rūgštynių, mėlynių ar mango, kad sukurtumėte daugiaspalvį efektą. Pakeiskite sausainių rūšis, naudodami šokoladinius ar kito skonio sausainius, kad pagardintumėte pagrindą. Papildomai, prieš patiekdami šį desertą, galite pridėti šviežiomis mėtomis ar šokolado drožlėmis. Tai suteiks ne tik estetinį grožį, bet ir išskirtinį skonį. Jei laukiate svečių, supjaustykite tortą į mažus kvadratėlius arba trikampėlius – patogiau vaišės metu.