Braškinio sūrio pyrago receptas su gaiviais uogų akcentais

Braškinio sūrio pyrago receptas su gaiviais uogų akcentais

Braškiniam sūrio pyragui sunku atsispirti – jis kvepia vasara, yra kremiškas, o braškės suteikia jam žavaus gaivumo. Tai puikus desertas, tinkantis tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms. Šiame recepte rasite paprastą ir efektyvų būdą sukurti tobulai glotnų sūrio pyragą su šviežiomis, saldžiuose daiguose generuotomis braškėmis.

Ingredientai

  • 300 g sausainių pagrindui (geriausiai tinka trapi sviestinė bazė)
  • 150 g sviesto
  • 750 g kreminio sūrio
  • 200 g cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 200 g grietinėlės
  • 500 g šviežių braškių
  • 50 g cukraus pudros

Žingsnis po žingsnio gaminimo eiga

1. Paruoškite pyrago pagrindą

Smulkiai sumalkite sausainius iki vienalytės konsistencijos, naudodami virtuvinį kombainą. Ištirpinkite sviestą mažame puode ant nedidelio kaitros, kol jis visiškai pasiskirstys. Įmaišykite tirpintą sviestą į smulkintus sausainius ir gerai sumaišykite, kol gausite drėgną „smėlio” masę.

Paimkite apvalią, 23 cm skersmens kepimo formą nuimamais šonais ir įdėkite sausainių mišinį, tolygiai paskleisdami ir gerai suspausdami. Fiksuotai įdėjus pagrindą į formą, dėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 min.

2. Paruoškite sūrio masę

Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Dideliame inde išplakite kreminį sūrį ir cukrų, kol gausite purią, lygią tešlą. Atsargiai maišant, įmuškite kiaušinius po vieną, užtikrindami, kad kiekvienas kiaušinis gerai įsitrintų į masę prieš dedant kitą. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir grietinėlę, plakite tol, kol mišinys taps vientisas ir lygus.

Supilkite sūrio masę ant atšalusio sausainių pagrindo. Glotniai išlyginkite paviršių, kad nebūtų oro burbuliukų, kurie gali atsirasti kepant.

3. Iškepti pyragą

Dedykite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 60 min., kol pyrago vidurys šiek tiek drebės, tačiau kraštai bus sutvirtėję. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą atvėsti viduje, durelių neuždarydami, kad neįvyktų staigus temperatūros pokytis, kuris gali sukelti pyrago įtrūkimus.

4. Paruoškite braškes

Kol pyragas atvėsta, pasiruoškite braškių užpilą. Nuplaukite ir nusausinkite braškes, tada supjaustykite jas griežinėliais. Sumaišykite su cukraus pudra ir palikite braškes pastovėti, kol jos pradės leisti sultis.

5. Sukomponuokite pyragą

Išimkite atvėsusį pyragą iš formos ir perkelkite į patarimo lėkštę. Atsargiai išdėstykite braškių griežinėlius ant pyrago viršaus, užpildant visą paviršių. Supilkite likusias braškių sultis ant viršaus, kad suteiktų papildomo skonio ir blizgesio.

Patarimai ir variacijos

Jeigu norite pasiekti dar intensyvesnio skonio, vietoj vanilės ekstrakto galite įmaišyti citrinų sultis. Pomėgių mėgėjams, išbandykite keletą šaldytų uogų mišinį arba sūrio masės ingredientus papildykite šokolado traškučiais, tiekiant kvapų kontrastą su braškėmis.

Kaip patiekti ir su kuo dera

Braškinį sūrio pyragą dera pateikti šaltą, kad skoniai suspindėtų visu gražumu. Puikiai tinka su puodeliu šviežiai plikytos kavos ar arbatos. Šis desertas taip pat gali būti kaip puikiai atgaivinantis po gausaus pietų patiekalo. Jis gali būti puikią vienkartinė savitarnos stalo dalis, derantis kartu su kitais šviesiais desertais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *