Gudraus avienos troškinio su daržovėmis receptas

Gudraus avienos troškinio su daržovėmis receptas

Gudriai paruoštas avienos troškinys su daržovėmis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas pasižymi turtingu skoniu ir aromatu, puikiai derindamas švelnios mėsos skonį su įvairių daržovių natūralumu. Jis ne tik užpildo namus gardžiu kvapu, bet ir suteikia nepaprastą pasitenkinimą kiekvienam, kuris jo paragauja. Šis receptas yra puikus būdas išbandyti savo kulinarinį talentą ir nustebinti svečius ar šeimos narius ypatinga vakariene. Patiekalas sudėtingas minimaliai, todėl jį gali gaminti tiek patyrę kulinarai, tiek pradedantieji.

Ingredientai

  • 1 kg avienos (geriausia – mentės, supjaustytos gabalėliais)
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai, smulkiai supjaustyti
  • 3 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 2 morkos, supjaustytos griežinėliais
  • 2 saliero stiebai, supjaustyti
  • 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
  • 400 g konservuotų pomidorų (be odelių)
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1,5 stiklinės vištienos arba jautienos sultinio
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • 2 lauro lapai
  • Šviežios petražolės – patiekimui

Gaminimo eiga

1 žingsnis: mėsos paruošimas

Įkaitinkite didelę keptuvę arba puodą ant vidutinės kaitros su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Įkaitusiame aliejuje apkepkite avienos gabalus iki gražiai rudai apskrudusios spalvos. Tai užtruks apie 5-7 minutes. Atidėkite mėsą į atskirą indą.

2 žingsnis: daržovių paruošimas

Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus svogūnus ir česnaką. Kepkite, kol svogūnai suminkštės ir pradės tapti auksinės spalvos. Įdėkite morkų, saliero ir paprikos, maišykite ir kepkite apie 5 minutes.

3 žingsnis: troškinimas

Į puodą grąžinkite apskrudintą mėsą, suberkite konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Įpilkite vištienos arba jautienos sultinio. Įmaišykite čiobrelius, raudonėlius, lauro lapus, o taip pat pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

4 žingsnis: troškinio virimas

Uždenkite puodą ir sumažinkite kaitrą iki žemesnės. Troškinkite apie 1,5-2 valandas arba kol mėsa taps nepaprastai švelni ir lengvai plėšoma. Retkarčiais pamaišykite, kad ingredientai tolygiai troškintųsi.

Patarimai ir variacijos

  • Jei pageidaujate daugiau skonio, į troškinį galite įdėti raudonojo vyno (apie pusę stiklinės) – tai suteiks papildomo aromato.
  • Neleiskite troškiniui virti per aukšta temperatūra – tai gali sukelti avienos kietumą.
  • Galima naudoti ir kitokias daržoves, tokias kaip cukinija ar bulvė, pagal skonį.

Kaip patiekti / su kuo dera

Šį avienos troškinį galite patiekti su šviežiu batonu arba traškia duona, kuri puikiai sugeria sultingą padažą. Taip pat jį galite tiekti su bulvių koše arba virtais ryžiais, kurie puikiai tinka balansuoti patiekalo intensyvumą. Papuoškite šviežiai kapotomis petražolėmis prieš patiekiant, kad suteiktumėte papildomo šviežumo ir spalvos.

Avienos troškinys su daržovėmis – universalus patiekalas, kuris gali tapti kasdieniu maistu arba šventinio stalo pažiba, tereikia pridėti šiek tiek meilės ir rūpesčio gaminant. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *