Vištiena su citrinos ir medaus glazūra puikiai tinkanti šventėms

Vištiena su citrinos ir medaus glazūra puikiai tinkanti šventėms

Šiandien pristatome jums išskirtinį vištienos kepsnio su citrinos ir medaus glazūra receptą. Tai ypatingas patiekalas, puikiai tinkantis ne tik kasdieniam valgiui, bet ir šventinei vakarienei. Švelnus vištienos skonio derinys su citrinos rūgštele ir medaus saldumu suteikia malonią harmoniją, kuri džiugina skonio receptorius. Tai patiekalas, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiems dėl savo subtilumo ir išraiškingo skonio.

Ingredientai

  • 4 vištienos krūtinėlės
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir šviežiai maltos juodieji pipirai pagal skonį
  • 2 citrinos sultys
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 2 valgomi šaukštai sojos padažo
  • Šviežios petražolės, papuošimui

Gaminimo eiga

1 žingsnis: pasiruoškite vištieną

Pradėkite nuo vištienos krūtinėlių paruošimo. Nuplaukite jas šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada pašalinkite visas nereikalingas riebalų ir sausgyslių dalis. Abi puses lengvai pabarstykite druska ir pipirais.

2 žingsnis: paruoškite glazūrą

Mažame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, medų, alyvuogių aliejų, supjaustytą česnaką, džiovintą raudonėlį ir sojos padažą. Gerai išmaišykite, kol visos sudedamosios dalys susimaišys į vientisą glazūrą.

3 žingsnis: pamarinuokite vištieną

Įdėkite vištienos krūtinėles į didelį dubenį ar stiklinį indą, užpilkite paruošta glazūra ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų tolygiai padengtas. Uždenkite ir palikite marinuoti šaldytuve bent 30 minučių, o geriausia – kelias valandas, kad skoniai gerai įsigertų.

4 žingsnis: kepkite vištieną

Įkaitinkite keptuvę vidutiniškai aukštoje temperatūroje. Sudėkite marinuotas vištienos krūtinėles (jei reikia, keptuvę galima patepti trupučiu alyvuogių aliejaus). Kepkite kiekvieną pusę apie 5-7 minutes, kol vištiena bus gražiai apskrudusi ir pilnai iškepusi viduje.

5 žingsnis: patiekite

Perkelkite iškeptą vištieną į lėkštes ir užpilkite likusiu glazūros padažu. Papuoškite šviežiomis petražolėmis. Užtikrinkite, kad patiekalas būtų šiltas.

Patarimai ir variacijos

  • Norint pasiekti dar ryškesnį skonį, galite pridėti šiek tiek šviežių imbiero prieskonių į glazūrą.
  • Šis patiekalas taip pat puikiai tinka gaminti ant grilio. Taip kepta vištiena įgyja malonaus dūmo aromato.
  • Jei norite švelnesnio skonio, galite sumažinti citrinos sulčių kiekį arba pridėti šiek tiek rudojo cukraus.

Kaip patiekti

Šį vištienos su citrinos ir medaus glazūra patiekalą galima patiekti su įvairiais garnyrais. Jis puikiai dera su šviežiomis daržovėmis arba lengvai pašonine salotų. Taip pat gali būti patiekiamas su kvapniomis, žolelių pagardintomis bulvytėmis ar traškiu prancūzišku batonu. Įprasti garnyrai – virti ryžiai arba kuskusas – taip pat tiks, suteikdami patiekalui išsamumo ir sotumo pojūtį.