Skanus žuvies sultinio receptas su daržovėmis

Skanus žuvies sultinio receptas su daržovėmis

Žuvies sultinys – tai universalus ir sveikas ingredientas, kuris gausiai praturtina ne tik žuvies, bet ir daugelio kitų patiekalų skonį. Sultinys gaminamas ilgai verdant žuvies kaulus ir kitus ingredientus, kurie atskleidžia gilų skonį ir aromatą. Jį galima naudoti sriuboms, troškiniams, padažams ar risotto gaminti. Šis sultinys ne tik pagerina patiekalų skonį, bet ir suteikia papildomų maistinių medžiagų, tokių kaip kolagenas, mineralai ir vitaminai. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip namuose pasigaminti skanų žuvies sultinį ir kokias variacijas galima išbandyti.

Ingredientai

  • 1 kg žuvies kaulų (pvz., menkės, lydekos arba lašišos)
  • 2 l vandens
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 saliero stiebai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 lapas lauro lapų
  • 5 šakelės petražolių (papildomai papuošimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis pipirų grūdelių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos (ar pagal skonį)
  • 1/2 citrinos (sultims)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite, gerai nuplaunant žuvies kaulus šaltu vandeniu, kad pašalintumėte kraujo likučius ir kitus nešvarumus.
  2. Didelėje puodo apačioje sudėkite žuvies kaulus, pridėkite nuluptus ir pusiau perpjautus svogūnus, morkas, salierus ir česnaką.
  3. Pripilkite vandens, kol viskas bus padengta. Pridėkite lauro lapą, petražolių šakeles ir pipirų grūdelius.
  4. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai pradeda virti, nuolat nudengite paviršiuje susidariusį putplastį – tai padės sultiniui išlikti skaidriam.
  5. Užvirdę sumažinkite kaitrą iki minimalios. Leiskite sultiniui virti ant mažos ugnies apie 45–60 minučių. Tai padės atskleisti žuvies ir daržovių skonį.
  6. Po virimo sultinį perdirbkite, naudodamiesi sietu arba marle, kad pašalintumėte kaulus ir daržovių gabalus.
  7. Patiekiant įberkite druskos pagal skonį ir įspauskite pusės citrinos sultis. Tai suteiks sultiniui gaivumo.
  8. Galite patiekti iš karto arba atvėsinti ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų ar užšaldyti ilgesniam laikymui.

Naudingi patarimai

Renkantis žuvies kaulus, sterblės ir kitų riebesnių žuvų kaulai suteikia sultiniui intensyvaus skonio. Rekomenduojama nenaudoti per riebios žuvies dėl aliejaus pertekliaus. Nepamirškite reguliariai nuimti putplasčio, kad sultinys būtų skaidrus. Jei norite ypač švelnaus skonio, virimo laikas gali būti prailgintas iki 2 valandų, tačiau venkite pervirimo, kad sultinys neapkartėtų. Atšaldykite sultinį sparčiai suvokai, kad sumažintumėte bakterijų dauginimąsi.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Žuvies sultinys yra puiki bazė įvairiausiems patiekalams. Galite pridėti šafrano, kad suteiktumėte ryškesnį spalvų ir skonio profilį savo sultiniui. Ekspermentuokite įtraukiant daugiau prieskonių, pavyzdžiui, imbiero ar citrinžolės, ypač jei planuojate gaminti Azijos įkvietus patiekalus. Žuvies sultinys tinka ir kaip pagrindas jūrų gėrybių sriuboms ar krevetiškai risotto. Jį galite naudoti kaip priedą troškiniams, norėdami suteikti švelnaus aromato ir skonio gylio. Sultinį taip pat galima šaldyti ledo kubelių formelėmis ir naudoti kaip skonio stipriklį kitose sriubose ar patiekaluose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *