Azijietiško wok padažo receptas jūsų virtuvei

Azijietiško wok padažo receptas jūsų virtuvei

Wok padažas – neatsiejama azijietiškos virtuvės dalis, papildanti patiekalus ypatingu skoniu ir aromatu. Dažniausiai šis padažas naudojamas ruošiant patiekalus naudojant wok keptuvę – būdingas plokščiadugnis indas. Pasiruošę pasinerti į šio įdomaus skonio patirtį, kurią lengva priderinti prie daugelio ingredientų? Leiskite mums parodyti, kaip paruošti šį universalų padažą, kuris suteiks bet kokiam patiekalui ypatingą šarmą.

Ingredientai

  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 1 šaukštas austrių padažo
  • 1 šaukštas hoisin padažo
  • 1 šaukštas ryžių acto
  • 1 šaukštelis sezamo aliejaus
  • 1 šaukštelis medaus
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • 1/4 šaukštelio česnako miltelių
  • 1/4 šaukštelio imbiero miltelių
  • 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 50 ml vandens

Gaminimo eiga

  1. Iš pradžių vandens ir kukurūzų krakmolo mišinį sumaišykite nedideliame dubenėlyje. Kruopščiai maišykite iki kol krakmolas visiškai ištirps ir nebesimatys jokių gumulėlių.
  2. Išmatuokite ir paruoškite visus ingredientus. Sojų, austrių ir hoisin padažai yra pagrindiniai wok padažo skonio komponentai, suteikiantys saldumo ir sūrumo balansą.
  3. Didesniame maišymo dubenyje sumaišykite visus ingredientus kartu, įskaitant paruoštą krakmolo mišinį. Gerai išmaišykite iki kol visi ingredientai taps homogenišku padažu.
  4. Pilkite paruoštą mišinį į nedidelę puode ir ant vidutinės ugnies kaitinkite, nuolat maišydami. Leiskite padažui švelniai užvirti ir virkite dar apie 2-3 minutes, kol jis sutirštės. Esant poreikiui, galima pridėti papildomai vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  5. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite padažui šiek tiek atvėsti. Paruoštas wok padažas yra paruoštas naudojimui arba galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų.

Naudingi patarimai

Ruošdami wok padažą, eksperimentuokite su sudedamosiomis dalimis. Pavyzdžiui, jei norite stipresnio skonio, galit pridėti daugiau sojų padažo arba naudoti mažiau cukraus užuot rinkęsi medų. Kad padažas būtų unikalus, pagal norą pridėkite šviežių aitriųjų pipirų dėl aštrumo arba šviežių žolelių, pvz., kalendros.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Wok padažas yra nepaprastai universalus ir puikiai tinka įvairiems patiekalams. Vienas populiariausių būdų jį panaudoti – kepti vištieną, jautieną ar daržoves su wok padažu, kuris ne tik pakels patiekalo skonį, bet ir suteiks puikų glotnumą. Taip pat galite jo pridėti prie keptų ryžių arba makaronų, kad patiekalas būtų dar sotesnis ir skanesnis. Nepamirškite, kad wok padažą galima naudoti kaip marinatą mėsainiams arba grill kepiniams, jog suteiktumėte ypatingą skonio gylį!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *