Vyšnių džemo receptas su citrinos sultimis ir vanile

Vyšnių džemo receptas su citrinos sultimis ir vanile

Vyšnių džemas yra puikus vasaros skonis, įkūnijantis saulėtų dienų ir prinokusių raudonų vyšnių džiaugsmą. Jo saldumas ir rūgštumas suteikia daugybę kulinarinių galimybių – nuo pusryčių skanėstų iki desertų. Gaminti vyšnių džemą namuose yra paprasta ir naudinga, juolab kad jis gali būti puiki dovana draugams ar šeimai. Šis straipsnis padės Jums išmokti, kaip pasigaminti šį gardų skanėstą ir pateiks naudingus patarimus, kaip jį tobulinti ir derinti su kitais ingredientais.

Ingredientai

  • 1 kg šviežių, prinokusių vyšnių
  • 800 g cukraus
  • 30 ml citrinos sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto (neprivalomas)

Gaminimo eiga

  1. Nuskalaukite vyšnias šaltu vandeniu ir pašalinkite kauliukus. Tai galite padaryti naudodami specialų kauliukų pašalinimo įrankį arba paprastą smeigtuką.
  2. Dėkite paruoštas vyšnias į didelį puodą, įpilkite citrinos sulčių ir įberkite cukraus. Gerai sumaišykite, kad vyšnios gerai apsivyniotų cukrumi.
  3. Palikite mišinį pastovėti apie 1 valandą. Tai padės iš vyšnių išgauti daugiau sulčių, kurios bus pagrindas džemui.
  4. Užvirinkite puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Padidinkite ugnį ir lėtai verdant tęskite maišymą.
  5. Džemas turi virti apie 20-30 minučių, kol jis taps tirštas ir klampus. Norėdami patikrinti ar džemas yra paruoštas, galite užlašinti lašą ant šaltos lėkštės – jei jis išlaiko formą ir neplinta, džemas pasiruošęs.
  6. Prieš užbaigiant, įpilkite vanilės ekstraktą, jei naudojate, ir atsargiai maišykite kelioms minutėms.
  7. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite kelias minutes, tada švariame ir sausoje stikliniame indelyje supilkite džemą. Uždenkite ir atvėsinkite kambario temperatūroje prieš dedami į šaldytuvą arba sandėliuojami kitame vėsioje vietoje.

Naudingi patarimai

Renkantis vyšnias, ieškokite prinokusių, bet nepernokusių vaisių, nes jos suteiks džemui geriausią skonį ir formą. Jei norite suteikti džemui daugiau tekstūros, dalį vyšnių galite sutrinti prieš virimą. Taip pat svarbu naudoti cukrų be jokių priedų, kad džemas išliktų natūralus. Ir visada stebėkite džemą, kol jis verda – cukrus lengvai gali sudegti.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Vyšnių džemas yra labai universalus, ir jį galima derinti su įvairiais skoniais. Pavyzdžiui, galite pridėti šiek tiek tarkuoto imbiero arba cinamono, kad suteiktumėte šilumos džemui. Puiki mintis yra derinti vyšnias su kitais uogomis, pavyzdžiui, avietėmis ar mėlynėmis. Patiekiant, vyšnių džemas puikiai dera su šviežia duona arba šiltais blynų. Taip pat jis yra puikus užkandis prie sūrių ar kaip desertas su jogurto kremu. Stenkitės kūrybingai panaudoti šį džemą kasdienėj virtuvėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *