Žele torto su varške receptas gaiviam desertui

Žele torto su varške receptas gaiviam desertui

Žele tortas su varške – tai švelnaus skonio ir gaivumo desertas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniams valgymams. Šis tortas išsiskiria savo subtilumu ir lengvumu, o varškės ir žele derinys suteikia unikalią tekstūrą bei skonį. Pagal šį receptą jūs galite lengvai pagaminti šį skanėstą namuose, naudojant paprastus ingredientus ir laikantis aiškių žingsnių. Skaitykite toliau ir išmokite, kaip sukurti šį nepakartojamą desertą.

Ingredientai

  • 300 g varškės
  • 100 g cukraus
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 pakelis želatinos (apie 25 g)
  • 100 ml vandens
  • 1 šaukštelis vanilinės esencijos
  • 250 g pasirinkto skonio žele miltelių
  • 500 ml verdančio vandens (žele paruošimui)
  • Šviežių vaisių papuošimui (pvz., braškių, mėlynių)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo želatinos paruošimo: maždaug 25 g želatinos ištirpinkite 100 ml šalto vandens ir palikite brinkti 10 minučių.
  2. Tuo tarpu varškę sudėkite į didelį dubenį ir sumaišykite su cukrumi bei vaniline esencija iki vientisos masės.
  3. Grietinėlę plakite atskirai, kol ji taps puri ir tvirta, tuomet atsargiai įmaišykite į varškės mišinį.
  4. Brinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, nuolat maišant, kol visi kristalai ištirps. Svarbu neužvirinti! Kai mišinys atvės, supilkite jį į varškės masę ir viską gerai išmaišykite.
  5. Paruoštą varškės masę supilkite į torto formą ir išlyginkite paviršių. Įdėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kol masė sustings.
  6. Kai varškės sluoksnis sustings, paruoškite žele pagal pakuotės instrukcijas, išmaišydami žele miltelius su 500 ml verdančio vandens. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, bet svarbu, kad žele nepradėtų stingti.
  7. Atsargiai supilkite atvėsintą žele ant sustingusio varškės sluoksnio. Papuoškite šviežiais vaisiais pagal norą ir grąžinkite tortą į šaldytuvą dar 4-5 valandoms arba per naktį.
  8. Prieš patiekiant, atsargiai atskirkite tortą nuo formos kraštų peiliu ir perkelkite į patiekimo lėkštę.

Naudingi patarimai

Skubėdami su žele gali kilti noras įpilti šilto želatinos tirpalo greičiau, bet svarbu neužpilti jo ant varškės, kol jis per karštas – tai gali paveikti varškės masės struktūrą. Idealiausia būtų žele paruošti vos prieš pat varškės masės stingimą šaldytuve. Taip pat, jei norite ryškesnių skonių, galite į varškės masę įmaišyti citrinų sultis ar žievelę.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Žele tortas su varške yra universali deserto bazė, kurią galima adaptuoti pagal jūsų skonį. Pabandykite skirtingus žele skonius, tokius kaip avietė, citrina ar tropiniai vaisiai. Taip pat galite pridėti žiupsnį cinamono ar muskato, kad pridėti šiltesnių tonų. Jei švenčiate ypatingą progą, papuoškite tortą grietinėlės kremo sūrpos ir vaisių gabalėliais, kad suteiktumėte dar daugiau elegancijos. Be to, galite papuošti šokolado drožlėmis ar net mėtų lapeliais, kurie papildys gaivų skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *