Žiedinių kopūstų salotos su krabų lazdelemis – tai sveikuoliškas ir lengvas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis derinys patiks net ir tiems, kurie paprastai nėra dideli kopūstų gerbėjai. Žiediniai kopūstai yra minkšti, švelnūs ir suteikia patiekalui tekstūros, o krabų lazdelės prideda subtilaus skonio. Tai patiekalas, kuriame susijungia žiedinių kopūstų nauda sveikatai ir krabų lazdelių lengvumas. Žiedinių kopūstų salotos yra lengvai prisitaikančios, todėl jas lengva pritaikyti pagal jūsų skonį ir poreikius. Nesvarbu, ar esate virtuvės naujokas, ar patyręs kepėjas, šios salotos neabejotinai taps vienu iš jūsų mėgstamiausių receptų.
Ingredientai
- 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
- 200 g krabų lazdelių
- 1 raudonasis paprikas
- 1 agurkas
- 2 šaukštai majonezo (arba jogurto)
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 citrina
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežių krapų puošybai
Gaminimo eiga
- Pradėkite nuo žiedinių kopūstų paruošimo. Gerai nuplaukite žiedinį kopūstą, išrinkite į smulkias gėlytes arba gabalėlius.
- Įkaitinkite didelę keptuvę su vandeniu ir šiek tiek druskos, kad jis pradėtų virti. Įdėkite žiedinius kopūstus į verdantį vandenį ir virkite 5–7 minutes, kol jie bus minkšti, bet ne pervirę. Nusausinkite ir palikite atvėsti.
- Krabų lazdeles supjaustykite smulkiais gabalėliais.
- Raudonąjį papriką ir agurką taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Didesniame dubenyje sumaišykite paruoštus žiedinius kopūstus, krabų lazdeles, papriką ir agurką.
- Atidarykite citriną, išspauskite sultis per dubenį su salotomis, tai suteiks gaivumo ir skonio.
- Įdėkite majonezo arba jogurto, jei norite švelnesnio skonio, sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais, sumaišykite viską kartu, kad ingredientai gerai susimaišytų.
- Patiekiant galima pabarstyti smulkintais šviežiais krapais kaip puošmeną.
Naudingi patarimai
Kad žiediniai kopūstai neprarastų spalvos ir išlaikytų šviežumą, po virimo juos galite greitai panirti į ledinį vandenį. Šis procesas vadinamas „blanširavimu“ ir padeda išlaikyti daržovių spalvą, tekstūrą bei skonį. Jei norite, kad salotos būtų šiek tiek aštresnės, galite įdėti truputį aitriųjų pipirų, juos smulkiai supjaustydami arba supilnydami kartu su paprika. Atkreipkite dėmesį į druskos kiekį, nes krabų lazdelės gali būti druskingos, todėl geriau pirmiau paragauti, o po to papildomai pagardinti.
Variacijos ir patiekimo idėjos
Nors šios salotos jau yra skanios, galite jas praturtinti, įdėdami papildomų ingredientų. Pavyzdžiui, pridėkite avokado gabalėlių, kurie suteiks daugiau kreminės tekstūros, arba šviežių kukurūzų grūdelių, kurie priduos saldumo. Dėl sotumo galite įmesti ir virtų kiaušinių gabalėlių arba grietinės vietoj majonezo tiems, kurie mėgsta sunkesnį skonį. Patiekite salotas ant salotų lapų, tai padės išlaikyti patiekalo gaivumą ir spalvingumą. Norintiems kažko pikantiškesnio, patiekite su skrudintos duonos riekelėmis arba su švelniai įkaitintu pita duonos gabalėliu. Jei norite salotas patiekti kaip pagrindinį patiekalą, galite patiekti kartu su keptų arba virto vištienos krūtinėlės arba šoninės gabalėliais.

Kulinarijos entuziastė, receptų kūrėja ir tinklaraščio autorė, kuri virtuvėje jaučiasi kaip namuose. Jos meilė maistui gimė dar vaikystėje, stebint močiutę ruošiant tradicinius lietuviškus patiekalus. Šiandien Gabija dalijasi ne tik autentiškais šeimos receptais, bet ir moderniais, sveikesniais jų variantais.