Ar svajojate apie nepaprastą vakarienę, kuri būtų lengvai paruošiama, bet atrodo ir skaniai kaip restorano lygyje? Tada išbandykite mūsų vištienos su citrininiu padažu receptą. Šis klasikinis patiekalas džiugina savo gaiviu skoniu ir subtilia tekstūra, todėl puikiai tinka kasdieniam ar šventiniam stalui. Citrina suteikia vištienai gaivumo, o patiekalo paruošimas nereikalauja ilgo laiko. Tad pradėkime!
Ingredientai
- 4 vištienos krūtinėlės
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
- 1 puodelis vištienos sultinio
- 1/3 puodelio šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 valg. šaukštas sviesto
- 2 valg. šaukštai kapotų petražolių
- 1 citrina, plonai supjaustyta
Gaminimo eiga
1. Paruoškite vištieną
Pirmiausia nuplaukite vištienos krūtinėles po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
2. Kepkite vištieną
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų ir pakepkite vištienos krūtinėles apie 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Nuimkite vištieną nuo keptuvės ir atidėkite į šoną.
3. Paruoškite padažą
Toje pačioje keptuvėje, likusiame aliejuje pakepkite česnaką, kol taps aukso spalvos. Supilkite vištienos sultinį ir citrinų sultis, leiskite padažui šiek tiek uztirštėti, nuolat maišydami.
4. Sudėkite ingredientus
Į keptuvę sugrąžinkite vištienos krūtinėles, sumažinkite ugnį ir leiskite vištienai troškintis padaže apie 10 minučių. Įmaišykite sviestą, leiskite jam tirpti padaže, kad gautumėte kremišką tekstūrą.
5. Pabaigiamie darbai
Galiausiai pabarstykite kapotomis petražolėmis ir pridėkite citrinos griežinėlius ant vištienos. Leiskite patiekalui stovėti keletą minučių, kad visi skoniai susijungtų.
Patarimai ir variacijos
- Jei norite dar intensyvesnio skonio, galite į padažą pridėti šaukštelį medaus arba baltojo vyno.
- Patiekalas puikiai dera su įvairiomis daržovių garnyromis. Pabandykite jį derinti su grilyje keptomis cukinijomis arba morkomis.
- Citrinų vietoją galima naudoti laimą, kad suteiktumėte tropinės saldžiarūgštės natų.
Kaip patiekti
Skaniai atrodantis vištiena su citrininiu padažu puikiai dera su skaidriais ryžiais arba glotniomis bulvių košės pievutėmis. Ant stalo apibarstykite šviežiomis petražolėmis, o norint pridėti šiek tiek kontrasto, patiekite su šviesiomis daržovėmis šalia. Atminkite, kad šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir puikiai tinkamas svečių priėmimui, nes jo paruošimas išlieka paprastas, o rezultatas – įspūdingas.
Ar pasiruošę nustebinti savo šeimą ar draugus šiuo nuostabiu patiekalu? Nepraleiskite progos paruošti mūsų vištieną su citrininiu padažu, kuri neabejotinai taps viena iš jūsų mėgstamiausių vakarienės receptų.

Kulinarijos entuziastė, receptų kūrėja ir tinklaraščio autorė, kuri virtuvėje jaučiasi kaip namuose. Jos meilė maistui gimė dar vaikystėje, stebint močiutę ruošiant tradicinius lietuviškus patiekalus. Šiandien Gabija dalijasi ne tik autentiškais šeimos receptais, bet ir moderniais, sveikesniais jų variantais.