Spaghetti alla carbonara receptas su sūriu ir pancetta

Spaghetti alla carbonara receptas su sūriu ir pancetta

Šiandien pristatome jums klasikinį, bet visada vertinamą Italijos virtuvės patiekalą – „Spaghetti alla Carbonara“. Jo paprastumas ir skonis pavergia tiek jaunus, tiek suaugusius. Sklandžiai susijungiantys ingredientai kuria tobulą harmoniją tarp švelnaus sūrio ir traškaus kiaulienos skonio. Šis patiekalas tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei. Pasinerkime į contryside Italijos skonį tiesiai iš mūsų virtuvės.

Ingredientai

  • 400 g spagečių
  • 150 g pancettos arba guanciale
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g tarkuoto Parmigiano-Reggiano arba Pecorino Romano sūrio
  • Druska pagal skonį
  • Šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Pasiruošimas ingredientų

Pradėkite nuo pancettos arba guanciale. Supjaustykite jį nedideliais 1–2 cm kubeliais. Tai suteiks patiekalui traškios tekstūros ir intensyvaus skonio.

2. Virkite spagečius

Į puodą įpilkite daug sūdyto vandens ir užvirkite. Kai vanduo pasieks verdimo tašką, įmeskite spagečius ir virkite pagal pakuotės instrukcijas iki „al dente“ – šiek tiek neišvirę viduje. Tai svarbu norint užtikrinti tinkamą tekstūrą.

3. Kepkite pancettą

Tuo pačiu metu, kai virsite spagečius, įkaitinkite keptuvę ant vidutinės liepsnos ir įdėkite supjaustytą pancettą. Kepkite, kol jis taps auksinės spalvos ir traškus, tačiau pasirūpinkite, kad nesudegtų. Kai pancetta bus paruošta, nukelkite keptuvę nuo ugnies.

4. Paruoškite padažą

Kol kepta mėsa vėsta, į nedidelį dubenėlį sudėkite kiaušinius ir juos suplakite. Įmaišykite tarkuotą sūrį ir gausiai pridėkite šviežiai maltų pipirų. Padažas turėtų būti kreminės konsistencijos, jokiu būdu nesuplonėjęs.

5. Apjunkite ingredientus

Kai spagečiai bus paruošti, nusausinkite juos, tačiau palikite truputį virtuvinio vandens, kurio prireiks padažui. Supilkite dar karštus spagečius į pancettą keptuvėje ir gerai išmaišykite. Tuomet palengva suverskite kiaušinių ir sūrio mišinį, nuolat maišydami, kad kiaušiniai nesudruskėtų, o pasidengtų glotniu padažu. Jeigu mišinys per tirštas, galima įpilti šiek tiek nuovirto vandens.

Patarimai ir variacijos

Galite paeksperimentuoti pakeisdami sūrio rūšis pagal savo skonį, pvz., naudoti Grana Padano sūrį. Jei norite šiek tiek daugiau sultingumo, galite pridėti truputį grietinėlės, nors Italijos tradicijos to ir nenumato. Tie, kurie mėgsta stipriau ištęstą skonį, gali įdėti česnako tiesiog į pancetta kepimo metu, kad suteiktų papildomo skonio.

Kaip patiekti ir su kuo dera

Spagečius derėtų patiekti tiesiai po pagaminimo, kad išlaikytų šilumą ir skonis būtų geriausias. Patiekite klasikiniu būdu – gaminį išdėkite į lėkštes, kai viršus dar šiek tiek srovelekas. Galima papildyti šviežiai tarkuotu sūriu ir dar keliais maltais pipirais. „Spaghetti alla Carbonara“ puikiai dera su šviežiais žaliaisiais salotais bei sausesniu baltuoju vynu ar Prosecco.