Vynuogių sulčių receptas namuose – gaivus ir natūralus

Vynuogių sulčių receptas namuose – gaivus ir natūralus

Vynuogių sultys – tai viena iš gaiviausių ir natūraliausių būdų pasimėgauti vynuogių saldumu. Jas galima gerti kaip gėrimą bet kuriuo metų laiku, o skonio subtilumas puikiai dera tiek kasdieniniam vartojimui, tiek ypatingoms progoms. Be to, vynuogių sultys gali tapti pagrindiniu komponentu įvairioms dietoms ar detoksikacinėms programoms. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paruošti vynuogių sultis savo namuose, nesigadinant natūralaus skonio, taip pat sužinosite keletą naudingų patarimų, kaip pagerinti jų kokybę.

Ingredientai

  • 1 kg šviežių, prinokusių vynuogių (pageidautina be sėklų)
  • 200 ml vandens
  • 3 šaukštai cukraus (nebūtina)
  • Žiupsnelis citrinos rūgšties arba pusė citrinos sulčių (nebūtina)

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo vynuogių plovimo. Užpilkite jas šiltu vandeniu ir kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus ir chemikalus.
  2. Nuėmę uogas nuo šakelių, dėkite jas į didelį puodą ir įpilkite vandens. Vanduo padės nepridegti vynuogėms verdant ir palengvins sultis išspaudimą.
  3. Įjunkite vidutinę kaitrą ir kaitinkite uogas, kol jos pradės skilti, o jų sultys išsiskirti. Tai trunka apie 10–15 minučių.
  4. Įberkite cukraus ir citrinos rūgšties arba įspauskite citrinos sulčių, jei norite subalansuoto skonio.
  5. Virimo metu šaukštu nuimkite putas nuo paviršiaus. Tai padės gauti švaresnės ir skaidresnės sultys.
  6. Po to, kai vynuogės visiškai suminkštėja, išjunkite ugnį ir leiskite mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros.
  7. Spauskite sultis per marlę arba smulkų tinklelį, kad atskirtumėte skystį nuo kietųjų dalelių.
  8. Sultis supilkite į švarius indus ir laikykite šaldytuve. Jos išlieka gaivios iki keturių dienų.

Naudingi patarimai

Jei norite intensyvesnio skonio, rinkitės tamsias, pilnai subrendusias vynuoges – jų sultys bus saldesnės ir turtingesnės skonio. Jūsų paruoštos sultys gali būti naudojamos ne tik gėrimui, bet ir kaip ingredientas desertams ar kokteiliams. Net jei žiemą sunku gauti šviežių vynuogių, jūs galite naudoti šaldytas ar konservuotas vynuoges, patiekdami jas palikite kambario temperatūroje, kad išsiskirtų jų sultys.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Vynuogių sultys puikiai tinka įvyniotos į gražias stiklaines kaip dovanos artimiesiems. Papildykite receptą obuoliais ar kriaušėmis, kad gautumėte unikalų skonį ir aromatą. Bandykite pridėti keletą prieskonių, tokių kaip cinamonas ar vanilė, kad sukurtumėte šiltą žiemos gėrimą. Turint daugiau kūrybiškumo, iš šių sulčių galite paruošti net sourkokteilius ar pledukus. Nepamirškite, kad vynuogių sultys yra puikus ingredientas desertams ir ledų gamybai, suteikiančios jiems natūralią saldumą ir gaivą.