Žuvies miltuose receptas su traškiu auksiniu paviršiumi

Žuvies miltuose receptas su traškiu auksiniu paviršiumi

Žuvis miltuose – tai klasikinis ir nuostabiai paprastas patiekalas, kurį lengva ir greitai galima paruošti tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam vakarėliui. Šis patiekalas išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl savo universalumo ir skonio subtilumo. Viena iš priežasčių, dėl ko šiame patiekale dominuoja miltai, yra tai, kad jie padeda sukurti traškią ir auksaspalvę žuvies plutelę be perteklinės riebalų absorbcijos. Be to, tai puikus patiekalas norintiems patirti naujų skonio atradimų ir pagaminti kažką naujo savo virtuvėje.

Ingredientai

  • 500 g šviežios žuvies filė (pvz., menkės, lašišos ar tilapijos)
  • 1 puodelis kvietinių miltų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės (nebūtina)
  • 2–3 šaukštai alyvuogių aliejaus ar kitokio augalinio aliejaus kepimui
  • Citrinos skiltelės patiekimui

Gaminimo eiga

  1. Pradėkite nuo žuvies paruošimo: nuplaukite filė po šaltu vandeniu, nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sujudinkite miltus kartu su druska, pipirais ir, jei norite, citrinos žievele vidutinio dydžio dubenyje, kad ingredientai tolygiai susimaišytų.
  3. Paimkite kiekvieną žuvies gabalą ir apvoliokite šioje miltų masėje, įsitikindami, kad gerai padengiami abu filės šonai. Atidėkite atskirai ant sausos lėkštės.
  4. Kaitinkite didelę keptuvę, ant vidutinės aukštos temperatūros įpilkite aliejaus ir palaukite, kol jis pradės švelniai virėti.
  5. Dėkite žuvies gabalus į keptuvę ir kepkite 3–4 minutes iš vienos pusės, kol jų apačia tampa aukso rudos spalvos ir traški.
  6. Apverskite žuvį ir kepkite dar 2–3 minutes, kol žuvis visiškai iškepama viduje ir tampa švelni bei lengvai skyla šakute.
  7. Išėmę filė, padėkite ant popierių rankšluosčių, kad pašalintumėte perteklinį aliejų. Patiekite iš karto su citrinos skiltelėmis šalia.

Naudingi patarimai

Renkantis žuvį, atkreipkite dėmesį į jos šviežumą – šviežia žuvis turėtų būti drėgna, be stipraus kvapo ir intensyvios spalvos. Jei norite intensyvesnio skonio, į miltų mišinį galite pridėti šviežių žolelių, kaip petražolių ar čiobrelių. Kepant svarbu neperkrauti keptuvės – geriau kepti mažesnėmis porcijomis, kad žuvis tolygiai iškeptų ir neperkeptų.

Variacijos ir patiekimo idėjos

Žuvis miltuose gali būti varijuojama naudojant įvairius prieskonius, pvz., cayenne pipirą ar papriką, norint pasiekti kitokį skonio profilį. Taip pat galite išbandyti kitus miltus, tokius kaip ryžių miltai, jei norite be glitimo alternatyvos. Patiekite žuvį su keptomis ar šviežiomis daržovėmis, bulvių koše arba žaliaisiais salotomis, kurios papildys patiekalo gaivumą. Šis universalus patiekalas tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip dalis didesnio vakarienės meniu.